L1mburg Centraal - 19 apr 2019

L1mburg Centraal - 19 apr 2019

Voor je het weet is je dure racefiets weg, twee bijzondere kruiswegen, wielrensters in het roze in de Amstel Gold Race en meer Limburgs nieuws...

L1mburg Centraal van vrijdag 19 april 2019.

Met de volgende onderwerpen:

Topdrukte voor medische begeleiding Amstel Gold Race

Topdrukte dit weekend voor de medische begeleiding van de Amstel Gold Race. Het wordt warm, zonnig weer en dat betekent niet alleen lekker fietsen, maar ook meer risico voor de gezondheid.

Bekijk hier de hele reportage

Voor je het weet is je dure racefiets weg

Let goed op je dure fiets dit wielerweekend in en rond Valkenburg, want voor je het weet is ie weg. Dat is de waarschuwing van de politie en de gemeente Valkenburg aan de Geul aan alle toerfietsers die deelnemen aan de toerversie van de Amstel Gold Race. Er zijn waarschuwingsborden geplaatst, de politie houdt een extra oogje in het zeil en spreekt bezoekers er op aan als ze hun dure fiets niet goed afsluiten.

Bekijk hier de hele reportage

Geen laatste schooldag in Weert vanwege ongeregeldheden

Het had vandaag een leuke laatste schooldag moeten worden voor de scholieren van Philips van Horne in Weert. Maar het liep uit op afgelaste middag na allerlei ongeregeldheden. Er werden eieren gegooid, auto's bekrast en vuurwerk afgestoken. Dus werd er ingegrepen.

Bekijk hier de hele reportage

De kruisweg, langs schilderingen en in de natuur

Veel gelovigen, en minder-gelovigen lopen op Goede Vrijdag de kruisweg. Langs schilderijen of andere afbeeldingen die de lijdensweg van Jezus uitbeelden.
Wij gingen langs bij twee bijzondere plekken in Limburg waar de kruiswegstaties verschillend zijn afgebeeld, in Wahlwiller en Munstergeleen.

Bekijk hier de hele reportage

Wielrensters Boels-Dolmans in het roze

Voor veel wielerliefhebbers is komend weekend het mooiste wielerweekend van het jaar, want zondag staat de absolute wereldtop van het wielrennen aan de start van de Amstel Gold Race. De mannen en de vrouwen starten op het Vrijthof in Maastricht. De zoektocht in het peloton naar de regenboogtrui van wereldkampioene Anna van der Breggen kan lastig zijn. Want zij en haar ploeggenoten van Boels-Dolmans rijden in het roze om aandacht te vragen voor de strijd tegen borstkanker.

Bekijk hier de hele reportage

In Mook gaan 450 scouts kamperen

Niet iedereen zit voor de tv of op de fiets met Pasen. 450 scouts gaan kamperen, om het uithoudingsvermogen op de proef te stellen met bijvoorbeeld een flinke hike. In Mook verzamelen scouts vanuit heel Nederland zich.

Bekijk hier de hele reportage

Presentatie: Bas van Mulken

L1mburg Centraal

Ons nieuws, jouw verhaal, dagelijks om 17:30 op L1 TV.
Meer L1mburg Centraal op L1.nl/L1mburgCentraal.

Logo 1Limburg

Programma's