L1mburg Centraal - 18 september 2019

L1mburg Centraal - 18 september 2019

Voetbalwereld rouwt om Fernando Ricksen, Limburgse advocaten geschokt na liquidatie, protestbarbecue tegen recyclebedrijf en meer Limburgs nieuws...

L1mburg Centraal van woensdag 18 september 2019.

Met de volgende onderwerpen:

Voetbalwereld rouwt om Fernando Ricksen

Fernando Ricksen is op 43-jarige leeftijd overleden. De oud-voetballer van Fortuna leed al een aantal jaren aan de spierziekte ALS. Hij laat een vrouw en een dochter achter. Dat meldt zijn vriend en biograaf Vincent de Vries op Twitter. Op internet werd er vandaag massaal gereageerd op het overlijden van Ricksen. Duizenden fans, clubs, collega-voetballers en andere sporters lieten hun medeleven blijken.

Bekijk hier de hele reportage

Limburgse advocaten geschokt na liquidatie

Een aanslag op de rechtsorde. Zo wordt de moord op advocaat Derk Wiersum in Amsterdam vandaag gezien. Op klaarlichte dag werd Wiersum, als advocaat van de kroongetuige in een grote misdaadzaak in het Amsterdamse criminele milieu, geliquideerd. Ook in Limburg wordt geschokt gereageerd. We spreken erover met strafrecht-advocaten Marcel Heuvelmans en Gitte Stevens.

Bekijk hier de hele reportage

Protestbarbecue tegen recyclebedrijf bij Gouvernement

Al maandenlang beklagen buurtbewoners uit Brunssum zich over de extreme overlast van vliegen. Volgens de buurt komen de vliegen van het naastgelegen plastic-recycling bedrijf TpD. Dat bedrijf zegt dat het nog lang niet zeker is dat zij de veroorzaker zijn maar daar laat de buurt het niet bij zitten. Dus protesteerde ze vandaag bij het provinciehuis, want dat is de instantie die over de vergunning van het bedrijf gaat. En die protestactie had een ludiek karakter: barbecuen bij het gouvernement, want daar hebben ze geen last van insecten.

Bekijk hier de hele reportage

Presentatie: Sander Kleikers

L1mburg Centraal

Ons nieuws, jouw verhaal, dagelijks om 17:30 op L1 TV.
Meer L1mburg Centraal op L1.nl/L1mburgCentraal.

Logo 1Limburg

1Lunch: Politicus zoekt 'online bullies' thuis op

1Lunch: Politicus zoekt 'online bullies' thuis op

Man die zijn dode moeder in huis verborg weer voor de rechter, traumahelikopter naar ernstig ongeval, tennisster Demi Schuurs gaat opnieuw meedoen aan de WTA Finals en politicus zoekt mensen op na online scheldkanonnades. Dit en meer in onze 1Lunch.

Programma's