L1mburg Centraal - 18 nov 2018

L1mburg Centraal - 18 nov 2018

MVV is Roda JC de baas, brand Wanssum, Born wint LKZH, Wielercafé, insecten en meer Limburgs nieuws ...

L1mburg Centraal van zondag 18 november:

Met de volgende onderwerpen:

MVV is Roda JC de baas

MVV heeft de Limburgse derby gewonnen van Roda. In De Geusselt wonnen de Maastrichtenaren met 2-0. Voor het beladen duel was veel politie aanwezig. Voor aanvang van het duel is een aantal mensen opgepakt. Verder is het rustig gebleven.

Kijken

Grote brand Wanssum

Rijwielhandelaar Rob Dekkers is de schrik amper te boven. Vannacht brandde zijn opslagloods in Wanssum volledig uit. De loods stond een paar meter naast zijn gloednieuwe winkel die pas enkele weken open is.

Kijken

Mörge Geit Baeter uit Born wint LKZH

Zaate Hermenie Mörge Geit Baeter uit Born heeft het Limburgs Kampioenschap Zaate Hermeniekes, het LKZH, gewonnen. In Swalmen ging de groep uit Born er met de winst vandoor.

Kijken

Tom Dumoulin bij wielercafé in Valkenburg

De wegwielrenners beginnen zo langzamerhand weer met de voorbereidingen voor hun nieuwe seizoen. De eerste trainingsritten zitten er al op maar het gaat nog allemaal rustig aan. Tom Dumoulin heeft dan ook nog tijd en energie over, om samen met de wielerfans in Valkenburg bij elkaar te komen om lekker bij te kletsen in een wielercafé.

Kijken

Nieuwe insecten in de ENCI-groeve

Er zijn 30 nieuwe insecten in de ENCI-groeve bij Maastricht gevonden, waarvan 2 zelfs nieuw voor de wetenschap. Onder de nieuwe soorten voor Nederland zijn bochelvliegen, steltmuggen, lansvliegen, bladvliegen, bocheldansvliegen en paddenstoelmuggen. De laatste twee zijn nog onbeschreven soorten. Gevangen met een insektenval.

Kijken

Slipjacht in Mheer

Ooit een traditie op het Engelse platteland. Een jachtpartij met ruiters in chic tenue, die, begeleid door n meute honden, op een echte vos jagen. Dit weekend is er in Mheer de Slipjacht; de Nederlandse variant. Het beeld rondom het kasteel: veel paarden, honden, en ruiters in traditionele kleding. Met één verschil: geen echte vos.

Kijken

Werken hulpmiddelen voor een beter concentratie

Hulpmiddelen om kinderen beter te laten concentreren. Scholen kopen er dozen vol van. Maar werken die middelen ook echt. Bij de Open Universiteit in Heerlen wordt dat nu onderzocht. Wij vragen het alvast op basisschool De Kruudwis in Venray, waar ze veel werken met allerlei hulpmiddelen.

Kijken

Presentatie: Kirsten Paulus

L1mburg Centraal

Ons nieuws, jouw verhaal, dagelijks om 17:30 op L1 TV.
Meer L1mburg Centraal op L1.nl/L1mburgCentraal.

Logo 1Limburg

Programma's