L1mburg Centraal - 18 mrt 2019

L1mburg Centraal - 18 mrt 2019

Zware beroepen willen eerder met pensioen, Heino wil niet van stoppen weten, alles over de waterschapsverkiezingen en meer Limburgs nieuws...

L1mburg Centraal van maandag 18 maart 2019.

Met de volgende onderwerpen:

Schok aanslag Utrecht is tot in Limburg voelbaar

De schok van de aanslag in Utrecht is tot in onze provincie voelbaar. De politie is extra alert en massaal op de been en alle Limburgse politieke partijen hebben de campagnes stilgelegd. Onder andere de politiebureaus in onze provincie worden bewaakt. Bij de Limburgse moskeeën is de politie zichtbaar aanwezig. Dat werd begin van de middag besloten. Onder andere moskeeën in Venlo, Roermond, Weert en Sittard worden bewaakt.

Bekijk hier de hele reportage

Zware beroepen willen eerder met pensioen

66, om dat getal ging het vandaag bij de landelijke stakingsacties voor de aow-leeftijd. Die leeftijd groeit de komende jaren door tot 67 en een paar maanden. Maar de bonden vinden dat iedereen op z'n 66ste met pensioen moet kunnen. Want in sommige beroepen ben je dan gewoon opgebrand, zeggen de bonden. Dus reden Limburgse politiemensen in colonne met 66 kilometer per uur naar Den Haag. Al zou daar de manifestatie op het Malieveld later worden afgelast, na de aanslag in Utrecht.

Bekijk hier de hele reportage

Waterschapsverkiezingen, wat valt er te kiezen?

Als je niet gaat stemmen moet je ook niet zeiken. Met die slogan probeert het Waterschap Limburg woensdag zoveel mogelijk mensen naar de stembus te lokken. De Waterschapsverkiezingen worden voor de tweede keer tegelijkertijd gehouden met de Provinciale Statenverkiezingen. Dat het werk van het waterschap belangrijk is bleek afgelopen weekend maar weer eens. Door hevige regenval in de Ardennen steeg het waterpeil van de Maas. Ook de Roer, de Swalm en de Geul dreigden buiten hun oevers te treden. Het waterschap legde op verschillende plekken nooddammen aan en plaatste pompen. Woensdag dus die Waterschapsverkiezingen, maar wat valt er eigenlijk te kiezen? Dijkgraaf Patrick van der Broeck schuift aan en geeft uitleg.

Bekijk hier de hele reportage

Heino wil niet van stoppen weten

Hele generaties zijn met hem opgegroeid. Heinz-Georg Kramm, oftewel Heino. Bekend van klassiekers als "Blau blüht der Enzian" en "Die schwarze Barbara". Ook qua uiterlijk niet te missen, met die geblondeerde haren en donkere zonnebril. Als hij praat is dat met die mooie rollende "r". Heino werd in 1938 geboren en wil het rustiger aan gaan doen. Tenminste dat werd gezegd. Zijn optreden gisteravond in Venlo zou deel uitmaken van zijn afscheidstournee. Maar toch lijkt er van stoppen geen sprake.

Bekijk hier de hele reportage

Presentatie: Fabienne Nijsten

L1mburg Centraal

Ons nieuws, jouw verhaal, dagelijks om 17:30 op L1 TV.
Meer L1mburg Centraal op L1.nl/L1mburgCentraal.

Logo 1Limburg

Programma's