L1mburg Centraal - 18 juli 2019

L1mburg Centraal - 18 juli 2019

Rotterdam versus Maastricht in de strijd om het songfestival , vogelliefhebbers: Een uitstervend soort, studentenkamers voor een prikkie en meer Limburgs nieuws...

L1mburg Centraal van donderdag 18 juli 2019.

Met de volgende onderwerpen:

Rotterdam versus Maastricht in de strijd om het songfestival

De bezoeken zitten erop. Nadat de NPO gisteren het MECC in Maastricht bezocht gingen ze vandaag langs in de Ahoy Rotterdam om te bepalen of die locatie geschikt is voor het songfestival. De organisatie is over beide locaties te spreken, maar waar zitten nu de verschillen tussen het bod van Maastricht en Rotterdam?

Bekijk hier de hele reportage

Vogelliefhebbers: Een uitstervend soort

Jaren geleden was het nog de normaalste zaak van de wereld. Je had zelf wellicht een broer, oom of opa die vogels hield. Steeds minder mensen zien er de lol nog van in; Het houden en kweken van vogeltjes. De nationale bond voor vogelliefhebbers maakt zich daar grote zorgen over. De vogelliefhebber lijkt een uitstervend ras.

Bekijk hier de hele reportage

Studentenkamers voor een prikkie

50 euro per maand betalen voor je studentenkamer, wie wil dat nou niet. In Maastricht kan dat, wel met die kanttekening dat je 8 uur per week actief werkzaam moet zijn in de buurt.

Bekijk hier de hele reportage

Drugs tijdens het festivalseizoen

Lekker chillen op het gras of in een tent. Band op podium, of een dj. Biertje erbij, of een watertje. Het festivalseizoen is weer begonnen. En dat merken ze ook bij Mondriaan, instelling voor geestelijke gezondheidszorg, waar men zich onder meer bezig houdt met verslavingspreventie.

Bekijk hier de hele reportage

Dag 3 voor de Vierdaagse in Nijmegen

Op de redactie van L1 volgen we iedere dag verslaggever Robert Janssen, die iedere dag 40 kilometer wandelt tijdens de Vierdaagse. Vandaag had hij een vliegende start met perfecte weersomstandigheden.

Bekijk hier de hele reportage

Presentatie: Wouter Nelissen.

L1mburg Centraal

Ons nieuws, jouw verhaal, dagelijks om 17:30 op L1 TV.
Meer L1mburg Centraal op L1.nl/L1mburgCentraal.

Logo 1Limburg

Programma's