L1mburg Centraal - 18 jan 2019

L1mburg Centraal - 18 jan 2019

Jos van Rey doet stap terug, DENK presenteert plannen en kieslijst, GroenLinks wil een ballonnenvrij Maastricht en meer Limburgs nieuws...

L1mburg Centraal van vrijdag 18 januari 2019:

Met de volgende onderwerpen:

Van Rey doet stap terug en DENK presenteert plannen en kieslijst

Jos van Rey doet een stap terug in de provinciale politiek. De Roermondse politicus is toch niet verkiesbaar op 20 maart in de provinciale statenverkiezingen. En waar de ene partij stopt, komt er ene nieuwe. Want DENK zit al in de Tweede Kamer, en is vertegenwoordigd in 13 Nederlandse gemeenteraden - onder meer in Roermond - en nu nieuwkomer op de kieslijst voor de provinciale statenverkiezingen, op woensdag 20 maart. Vandaag presenteerde DENK in Limburg de plannen én de kandidaten.

Bekijk hier de hele reportage

Krijgt Maastricht een verbod op ballonnen?

Als het aan GroenLinks in Maastricht ligt, is de laatste helium-ballon opgelaten in de stad. De partij wil namelijk een verbod want slecht voor het milieu. Maastricht is niet de eerste gemeente in Nederland met zo'n aanstaand verbod. De restanten van ballonnen worden opgegeten door vissen, vogels en andere dieren en zorgen naast de vervuiling van het milieu dus voor enorm dierenleed, zo zegt GroenLinks.

Bekijk hier de hele reportage

Pleidooi voor meer vrouwelijke experts in de media

Nog altijd komen er meer mannelijke dan vrouwelijke experts in de media. Slechts 1 op de 3 gasten aan tafel bij talkshows is vrouw. Hoe komt het dat mannen nog altijd zo oververtegenwoordigd zijn? Ligt dat aan de mannen, of misschien wel aan de vrouwen zelf? Tachtig succesvolle Limburgse vrouwen proberen een antwoord te geven op die vraag.

Bekijk hier de hele reportage

Topprestatie Wout Poels in Tour Down Under

Wielrenner Wout Poels ligt nog altijd op koers voor een topprestatie in de eerste grote wielerwedstrijd van het jaar, De Tour Down Under in de regio Adelaide Australië. Vandaag was de vierde rit, met een aantal stevige klimmetjes onderweg, waar Wout Poels liet zien waartoe hij nog in staat is deze week.

Bekijk hier de hele reportage

VVV en Fortuna over het hervatten van de competitie

De voetballers uit de winterslaap, voor zover daar überhaupt sprake van was. Dit weekend wordt de competitie hervat. De competitie in de eredivisie die zo goed begon voor VVV en Fortuna. Fortuna staat negende, VVV staat op de achtste plek. De technische mannen achter die clubs aan tafel. Stan Valckx van VVV-Venlo en Sjoerd Ars van Fortuna Sittard.

Bekijk hier de hele reportage

Presentatie: Sander Kleikers

L1mburg Centraal

Ons nieuws, jouw verhaal, dagelijks om 17:30 op L1 TV.
Meer L1mburg Centraal op L1.nl/L1mburgCentraal.

Logo 1Limburg

Programma's