L1mburg Centraal - 18 dec 2018

L1mburg Centraal - 18 dec 2018

Verbod op motorclub Bandidos is deels teruggedraaid, een bezoek aan misschien wel de beste chinees van het land en meer Limburgs nieuws...

L1mburg Centraal van dinsdag 18 december 2018:

Met de volgende onderwerpen:

Verbod op motorclub Bandidos is deels teruggedraaid

Landelijk zijn de Bandidos verboden, dat geldt niet voor de afdelingen, zoals die in Sittard. Een overwinning voor motorclub Bandidos. Het gerechtshof in Arnhem draait het verbod op de Bandidos deels terug. Bandidos Holland zijn verboden, maar de regionale afdelingen van de club kunnen actief blijven. De club werd eerder verboden omdat Bandidos een criminele organisatie zou zijn die verantwoordelijk was voor verschillende geweldsdelicten in het land. De Bandidos waren jarenlang actief in Limburg. Harrie Ramakers richtte in 2014 het allereerste Bandidos-chapter van het land op, in Sittard. Voorjaar 2015 werden voorman Ramakers en een twintigtal leden opgepakt. Onder andere vanwege verdenkingen van drugshandel, bedreigingen, afpersingen en verboden wapenbezit.

Bekijk hier de hele reportage

Gevolgen van extreem droge zomer stilaan duidelijk

De inkomsten in de landbouw zijn het afgelopen jaar flink gedaald. De gevolgen van de extreme droogte in de zomer worden nu duidelijk.

Bekijk hier de hele reportage

Misschien wel de beste chinees van het land

Ze horen bij de acht beste Kantonese keukens van Nederland, maar de medewerkers werken vooral hard en blijven bescheiden. Restaurant When Chow In Maastricht staat eervol vermeld in de Michelingids met de allerbeste Kantonese maaltijden in Azië, Europa en Amerika. Voor een buitenstaander is het misschien een gewoon Chinees restaurant waarvan er zo veel zijn. De mensen van When Chow in Maastricht weten wel beter. Hier staat een Kantonese keuken en volgens de Michelingids een van de beste van ons land, maar de vraag is: hoe doe je dat? Ook de klanten hebben de keuken ontdekt. Ook al is er aan het interieur de afgelopen 30 jaar misschien weinig veranderd, het eten is er verrukkelijk.

Bekijk hier de hele reportage

Steeds vaker wild op het feestdagenmenu

Knien in het zoer, rosbief, varkenshaasje. Typische traditionele gerechten voor de feestdagen, maar steeds vaker staat er wild op het menu. En dan bij voorkeur ook nog eens uit de eigen omgeving. Dat betekent hoogtijdagen voor jagers en slagers.

Bekijk hier de hele reportage

Oeuvreprijs voor Bennie Ceulen

De beste Limburgse sporters zijn gisteravond geëerd tijdens het Sportgala van de provincie Limburg. Het mooiste moment van de avond was de uitreiking van de oeuvreprijs aan Bennie Ceulen. De oud-wielrenner kreeg de prijs voor zijn verdiensten voor de Nederlandse wielersport. Wielergrootheden Joop Zoetemelk en Jan Janssen waren speciaal voor die uitreiking naar Roermond gekomen.
En natuurlijk werden gisteren de beste Limburgse sporters van het afgelopen jaar uitgeroepen.

Bekijk hier de hele reportage

Brunssumse raadsleden op cursus respect

De verhoudingen waren dermate verziekt dat het landelijk nieuws werd. Met als triest dieptepunt de perikelen rondom de integriteit van huidig wethouder Jo Palmen. En dus moest er iets veranderen in politiek Brunssum. Waarnemend burgemeester kwam met een cursus voor de raadsleden. Want die was hard nodig. De cursus duurde 3 maanden en wordt morgen formeel afgerond. Aan tafel waarnemend burgemeester Gerd Leers en en de raadsleden Stefanie Offermans van de lijst en Jack van Oppen van de VVD. Wat is het belangrijkste dat de cursusdeelnemers opgestoken hebben?

Bekijk hier de hele reportage

Presentatie: Fabienne Nijsten

L1mburg Centraal

Ons nieuws, jouw verhaal, dagelijks om 17:30 op L1 TV.
Meer L1mburg Centraal op L1.nl/L1mburgCentraal.

Logo 1Limburg

Programma's