L1mburg Centraal - 18 augustus 2019

L1mburg Centraal - 18 augustus 2019

Menslievend Hulpbetoon, herdenking bombardement , 'einde wereld', Fortuna en VVV, Cas en meer Limburgs nieuws...

L1mburg Centraal van zondag 18 augustus 2019.

Met de volgende onderwerpen:

Koninklijke onderscheiding voor Nico Geerlings

De erepenning voor Menslievend Hulpbetoon. Een koninklijke onderscheiding is dat. Werd vandaag opgespeld bij Nico Geerlings uit Echt. Geerlings redde eerder dit jaar een man uit een brandende auto. Die was bekneld komen te zitten na een botsing met een andere auto. Verslaggever Lex van Moorsel sprak zojuist met de kersverse laureaat.

Bekijk hier de hele reportage

Herdenking bombardement Maastricht

Precies 75 jaar geleden is het vandaag, dat ruim 100 Maastrichtenaren omkwamen bij een bombardement. Vanavond is er een officiële herdenking bij het monument in de wijk Sint Maartenspoort.

Bekijk hier de hele reportage

Echtpaar vlucht voor 'einde wereld'

Een verhaal dat veel vragen oproept; dat van de verdwijning van een echtpaar uit Blerick. De man en vrouw vertrokken deze week spoorslags , met onbekende bestemming. Hun 4 minderjarige kinderen , van 10 , 12, 15 en 17 jaar, werden via de Kinderbescherming in veiligheid gebracht. Volgens een zus van de man, die alarm slaat over de zaak, is het echtpaar zich aan het voorbereiden op het einde van de wereld.

Bekijk hier de hele reportage

10 duizend Koi-gekken in Arcen

In Arcen zijn ieder jaar weer de mooiste Koi te zien. Karpers. Ook dit weekend was het weer zover, de 27e editie van de Holland Koi Show. Kwekers, handelaren en hobbyisten laten beste exemplaren zien. Het evenement trekt zo'n 10 duizend Koi-gekken. Maar de allergrootste is waarschijnlijk Toën Feijen...

Bekijk hier de hele reportage

Mountainbikes op station Simpelveld

Geen treinen, maar mountainbikes. Die reden vandaag over het spoor bij het station van Simpelveld. De Steamrace. Een wedstrijdje crossen voor 3 tot 15-jarigen. Steamrace, omdat de stoomlocomotieven van de Zuid Limburgse StoomTrein Maatschappij een prominente rol spelen bij dat wedstrijdje.

Bekijk hier de hele reportage

Fortuna verliest met 2-3 van Willem II

Fortuna verloor vanmiddag van Willem 2. En dat is zuur, want tegen ploegen als Willem 2 moeten normaal gesproken de punten gepakt worden. Vanwege de hevige regenval werd het een waterballet in Sittard. Uiteindelijk won Willem 2 met 2-3.

Bekijk hier de hele reportage

VVV verliest ruim van Ajax

Lang hielden de spelers van VVV-Venlo het gisteravond vol tegen de nummer 2 van de Champions League: Ajax. Maar vlak voor rust opende Ajax-aanvaller Ziyech voor de Amsterdammers de score. In De Koel werd het uiteindelijk 1-4 voor Ajax. VVV-speler Evert Linthorst redde kort voor tijd de eer door de bal achter Onana te schieten. Het 19-jarige talent uit Venlo stapte daarom toch een heel klein beetje blij van het veld.

Bekijk hier de hele reportage

Presentatie: Wouter Nelissen

L1mburg Centraal

Ons nieuws, jouw verhaal, dagelijks om 17:30 op L1 TV.
Meer L1mburg Centraal op L1.nl/L1mburgCentraal.

Logo 1Limburg

Programma's