L1mburg Centraal - 17 november 2019

L1mburg Centraal - 17 november 2019

Vereniging Verkeersslachtoffers organiseert herdenking, NK turnen in Sittard, Frederique Kallen uit Noorbeek ontving Children of the World Award en meer Limburgs nieuws...

L1mburg Centraal van zondag 17 november 2019:

Met de volgende onderwerpen:

Vereniging Verkeersslachtoffers organiseert herdenking

Vereniging Verkeersslachtoffers organiseert een herdenking voor nabestaanden van verkeersslachtoffers. Volgens GFX In Limburg kwamen in 2017, 46 mensen om het leven bij een verkeersongeluk. Afgelopen jaar waren dar er 58. Dit is het hoogste aantal in de afgelopen 10 jaar. Nabestaanden van verkeersslachtoffers herdenken vandaag hun geliefden bij een bijeenkomst in Tilburg.

Bekijk hier de hele reportage

NK turnen in Sittard

Terwijl Epke Zonderland in de nadagen van zijn carriére zit, staat een hele nieuwe generatie te trappelen om het stokje over te nemen. Op termijn, dat wel. De Nederlandse top bij de junioren verzamelde zich vandaag in Sittard voor het Nederlands kampioenschap. Thuisvereniging Swentibold was goed vertegenwoordigd met 8 teams.

Bekijk hier de hele reportage

Frederique Kallen uit Noorbeek ontving Children of the World Award

Al 15 jaar vangt ze Peruaanse kinderen en jongeren tussen de 4-18 jaar op. De kinderen leven in armoede en ze biedt hen een nieuwe toekomst. Frederique Kallen uit Noorbeek en haar stichting Mama Alice, vernoemd naar haar (aan ALS-overleden) moeder. Voor haar belangrijke werk werd ze vorige week in New York geëerd met de Children of the World Award.

Bekijk hier de hele reportage

Nederlands kampioen paté maker uit Eijsden

Erik Pinckaers uit Eijsden is één van de meest vooraanstaande ambachtelijke slagers van Limburg en mag zich Nederlands kampioen 'paté maken' noemen. Aan de hand van workshops probeert hij het maken van ambachtelijke paté over te brengen op de chef-koks van toonaangevende restaurants.

Bekijk hier de hele reportage

Zieke prins Dreumel in Horst krijgt alsnog een receptie

Prins Lars Thijssen van de Dreumel in Horst kon door zijn ernstige ziekte in januari geen prinsen-receptie houden. Hoewel nog niet helemaal hersteld, werd die afspraak vandaag wel groots ingehaald.

Bekijk hier de hele reportage

Volle Gaas oet Ikkelder Limburgs Kampioen Zaate Herremeniekes

18 Zaate Herremeniekes streden gisteravond om de eer, Limburgs Kampioen Zaate Herremeniekes. Rond middernacht was de bekendmaking live te volgen op L1 11 Alaaf Facebook. Tom Doesborg mocht de winnaar bekend maken.

Volle Gaas oet Ikkelder werd dus de winnaar, daar in Born gisteravond. Die mochten dus uiteraard een keer op herhaling... in de fieëst-tent.....

Bekijk hier de hele reportage

Presentatie: Sander Kleikers

L1mburg Centraal

Ons nieuws, jouw verhaal, dagelijks om 17:30 op L1 TV.
Meer L1mburg Centraal op L1.nl/L1mburgCentraal.

Logo 1Limburg

Programma's