L1mburg Centraal - 17 nov 2018

L1mburg Centraal - 17 nov 2018

Op bezoek bij Pierre Cnoops, Sinterklaas weer in het land, de derby van het zuiden en meer Limburgs nieuws ...

L1mburg Centraal van zaterdag 17 november:

Met de volgende onderwerpen:


Sinterklaas weer in het land

Het zal niemand zijn ontgaan: Sinterklaas is weer in het land. Op verschillende plekken in ons land was het onrustig vandaag, maar niet in Maastricht. Sinterklaas werd in onze hoofdstad begeleid door Pieten in alle soorten en maten, ook door Sjattepietjes.

Bekijk hier de hele reportage

Meer begrip tijdens Wereld Prematurendag

Voor iemand die het niet zelf heeft meegemaakt is het moeilijk te begrijpen wat je als kersverse ouders allemaal meemaakt als je kind te vroeg wordt geboren. Wereldwijd wordt daarom vandaag aandacht gevraagd voor prematuur geboren kinderen. Dat zijn baby's die te vroeg, te klein of ernstig ziek ter wereld komen. Voor veel mensen is het een onbekende wereld vol zorgen en onzekerheid. Loes Verstappen uit Belfeld heeft een kindje dat te vroeg ter wereld kwam.

Bekijk hier de hele reportage

Op bezoek bij de stoppende Pierre Cnoops

De grootmeester van de Limburgse buut kondigde deze week aan geen nieuwe optredens meer aan te nemen. Wel doet hij nog de boekingen die nu in zijn agenda staan. Na 58 jaar in de buut komt daar binnenkort dus een einde aan. Genoeg reden om op bezoek te gaan bij 'de buuttepapa'.

Bekijk hier de hele reportage

Lange wachttijden in de bouwwereld

Als je een huis wilt bouwen of verbouwen moet je maanden wachten voordat de eerste schop de grond in kan. In sommige delen van Limburg duurt het zelfs negen maanden voordat een aannemer kan beginnen. Dat komt door het tekort aan personeel en aan bouwmaterialen.

Bekijk hier de hele reportage

Vooruitblik op de derby van morgen

Morgen is het moment van de waarheid in de Keuken Kampioen Divisie: De derby van het zuiden. MVV Maastricht krijgt Roda JC Kerkrade op bezoek in De Geusselt. Met Yaël Weijenberg blikken we vooruit op dit vurig potje wat veel MVV en Roda supporters al lang in hun agenda hebben omcirkeld.

Bekijk hier de hele reportage

Thorn in 1000 stukjes

Je krijgt een burn-out en komt voor langere tijd thuis te zitten. Het overkwam Maikel Crompvoets uit Thorn. Maar in plaats van bij de pakken neer te zitten besloot hij zijn tijd nuttig te besteden. Hij maakte een puzzel van zijn stad: Thorn in 1000 stukjes.

Bekijk hier de hele reportage

Presentatie: Kirsten Paulus

L1mburg Centraal

Ons nieuws, jouw verhaal, dagelijks om 17:30 op L1 TV.
Meer L1mburg Centraal op L1.nl/L1mburgCentraal.

Logo 1Limburg

Albanese bende: 'Makelaars durven geen aangifte te doen'

Albanese bende: 'Makelaars durven geen aangifte te doen'

Naar aanleiding van het oprollen van een grote Albanese drugsbende in Geleen werden verschillende partijen, waaronder makelaars, opgeroepen om waakzamer te zijn. De drempel voor makelaars om aangifte te doen als criminelen een woning aanschaffen, is echter…

Programma's