L1mburg Centraal - 17 mrt 2019

L1mburg Centraal - 17 mrt 2019

Opa Verstappen en fans zien Max derde worden, overvolle agenda's voor Limburgse lijsttrekkers, het 'Kleesj' in Sittard zette voor het laatst zijn deuren open en meer Limburgs nieuws...

L1mburg Centraal van zondag 17 maart 2019.

Met de volgende onderwerpen:

Opa Verstappen en fans zien Max derde worden

Max Verstappen heeft in de openings-Grand-Prix in Australië meteen een podiumplaats gepakt. Hij werd derde. De Limburgse coureur moest alleen de Mercedessen van winnaar Bottas en Hamilton voor laten gaan. Opa Frans Verstappen kreeg in Montfort gezelschap van 400 fans om midden in de nacht de start van Max te volgen.

Bekijk hier de hele reportage

Overvolle agenda's voor Limburgse lijsttrekkers

Debat na debat. Het is doorpakken voor de Limburgse lijsttrekkers. Ook die uren die normaal voor het gezin zijn ingeruimd, worden geblokt, want ze moesten al vroeg bij onze radiocollega's zijn van De Stemming. Omdat iedere stem er een is, stonden de lijsttrekkers van drie grote partijen vroeg op en moesten ze de 'quality time' even 'on hold' zetten

Bekijk hier de hele reportage

150 lammetjes, knuffelen maar!

De lente is op komst. En dat betekent dat het ook weer lammertijd is. In de Schaapskooi van de Brunssumerheide was het vanmiddag een drukte van jewelste. Niet alleen vanwege de jonge lammetjes die er al zijn, maar ook vanwege de vele kinderen die kwamen knuffelen. Daarvoor konden ze kiezen uit 150 lammetjes.

Bekijk hier de hele reportage

Het 'Kleesj' zette voor het laatst zijn deuren open

Het staat er al 111 jaar. Het Bisschoppelijk College in hartje Sittard, beter bekend als het Kleesj. Hele generaties hebben hier hun jonge jaren doorgebracht. Dit weekend gingen de deuren nog één keer open voor iedereen die herinneringen wilde ophalen. Binnenkort wordt het monumentale pand verbouwd tot hotel met restaurant, suites en congresruimte.

Bekijk hier de hele reportage

Kunst die geluid absorbeert

Kunst aan de muur die de akoestiek in je woning verbetert.... het bestaat. Audioloog Dyon Scheijen maakt kunstwerken die geluid absorberen. Dus minder galm in je woonkamer, en ook nog een mooi plaatje.

Bekijk hier de hele reportage

Bevo vergooit kans op plek in Final Four

Het was de laatste kans voor de handbalmannen van Bevo om zich te plaatsen voor het finaleweekend van de Bene-League. Maar dan moest er wel gewonnen worden in een rechtstreeks duel tegen Aalsmeer. Sporthal de Heuf in Panningen was uitverkocht voor het cruciale duel. Maar het liep niet zoals gepland en dus was de verslagenheid groot.

Bekijk hier de hele reportage

Boksgala Voerendaal voor Ricardo Snijders

In Voerendaal werd een boksgala gehouden voor de profs. Veel Limburgse boksers kwamen in de ring. Het is een tussenstap naar de Europese kampioenschappen of misschien wel de Olympische Spelen. De hoofdrol van de avond was voor Ricardo Snijders. Het zwaargewicht uit Heerlen nam het op tegen een Duitse Turk.

Bekijk hier de hele reportage

Presentatie: Kirsten Paulus

L1mburg Centraal

Ons nieuws, jouw verhaal, dagelijks om 17:30 op L1 TV.
Meer L1mburg Centraal op L1.nl/L1mburgCentraal.

Logo 1Limburg

Programma's