L1mburg Centraal - 17 jun 2019

L1mburg Centraal - 17 jun 2019

De Peel experimenteergebied duurzame landbouw, allemaal fit voor de zomer en meer Limburgs nieuws...

L1mburg Centraal van maandag 17 juni 2019.

Met de volgende onderwerpen:

De Peel experimenteergebied voor duurzame landbouw

Minister Carola Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit heeft natuurgebied De Peel aangewezen als een van de experimenteergebieden voor duurzame landbouw. Dit is een onderdeel van haar plan voedsel te produceren met zo min mogelijk nadelen voor de natuur, het milieu en het klimaat.

Bekijk hier de hele reportage

Maastricht heeft eco-supermarkt

Er zijn overal wel gezondheidswinkels te vinden, ook landelijke ketens. Ekoplaza is er zo een. Sinds 2013 zijn er overal in Nederland van deze eco-supermarkten geopend waar producten worden verkocht afkomstig uit duurzame landbouw. Het is inmiddels de grootste in zijn soort in de Benelux en heeft sinds vorige maand ook een filiaal in Maastricht. Klanten hebben er wat voor over om hier hun spullen te kopen.

Bekijk hier de hele reportage

Maastrichtse wijk Bosscherveld leeggevist

Een volksverhuizing vandaag in de Maastrichtse wijk Bosscherveld. Niet zozeer van burgers, maar van honderden kilo's vis. De vissen verblijven in grote grindgaten die zijn ontstaan door afgravingen in het kader van het Grensmaasproject. Die gaten moeten worden drooggelegd en dus moet alle vis de plas uit. Daarvoor wordt de hulp ingeroepen van Harold en zijn vrienden van de visvereniging VVM. Met een enorm net werden de vissen uit het water gehaald.

Bekijk hier de hele reportage

40 jaar lerarenopleiding Fontys: Terug- en vooruitkijken

Voor de docenten is de vakantie al bijna te voelen. Een goed moment om even terug te kijken op het afgelopen jaar, maar ook om juist naar de toekomst te kijken. Dat deden de leraren en docenten in opleiding vandaag tijdens een debat ter gelegenheid van 40 jaar lerarenopleiding van de Fontys in Sittard.

Bekijk hier de hele reportage

Allemaal fit voor de zomer

De zomer komt eraan: het wordt deze week 30 graden. Heerlijk natuurlijk, maar de zwembroek en bikinitijden komen er ook aan. Zijn we daar al aan toe? Collega Bas van Mulken werkte zich vandaag op een bijzondere manier in het zweet. Hij werd in Maastricht onder stroom gezet.

Bekijk hier de hele reportage

Historische handbalprestatie met 7 Limburgers in team

Een historische overwinning voor de Nederlandse handbalploeg. Die plaatste zich voor het eerst in 58 jaar voor een groot toernooi, het EK van volgend jaar. In die ploeg maar liefst zeven Limburgers. Ze wonnen met 25-21 van Letland. Inmiddels zijn ze weer geland op aarde, sterker nog op Limburgse bodem. Verslaggever Riël Linssen is bij twee Limburgse broers uit het Nederlands team.

Bekijk hier de hele reportage

Presentatie: Fabienne Nijsten

L1mburg Centraal

Ons nieuws, jouw verhaal, dagelijks om 17:30 op L1 TV.
Meer L1mburg Centraal op L1.nl/L1mburgCentraal.

Logo 1Limburg

Programma's