L1mburg Centraal - 17 juli 2019

L1mburg Centraal - 17 juli 2019

Songfestivalbezoek Maastricht: 'Enthousiasme spat eraf', ambulancemedewerkers werken samen met inwoners: Meijel start met proef, drukte voor inbrekers tijdens de bouwvak en meer Limburgs nieuws...

L1mburg Centraal van woensdag 17 juli 2019.

Met de volgende onderwerpen:

Songfestivalbezoek Maastricht: 'Enthousiasme spat eraf'

Het was wederom een belangrijke dag voor de kandidatuur van Maastricht voor het Eurovisie Songfestival. Gisteren werd bekend dat het alleen nog tussen Maastricht en Rotterdam gaat. Vandaag bezocht de selectiecommissie uit Hilversum het congrescentrum MECC in Maastricht om zich ter plekke op de hoogte te stellen, kennis te maken met de organisatie in Maastricht en nog een aantal concrete vragen op tafel te leggen. De delegatie werd ontvangen door burgemeester Annemarie Penn van Maastricht en directeur Rob van de Wiel van het MECC.

Bekijk hier de hele reportage

Ambulancemedewerkers werken samen met inwoners: Meijel start met proef

Het idee komt uit Engeland. Ambulancemedewerkers die samenwerken met inwoners. In Meijel startte vandaag een proef daarmee. Bij een melding worden vrijwilligers al vooruit gestuurd om eerste hulp te verlenen zoals reanimatie of iemand in een stabiele zijligging te leggen. Het gaat vooral over meldingen binnenshuis. Vrijwilligers gaan niet naar zware ongevallen.

Bekijk hier de hele reportage

Drukte voor inbrekers tijdens de bouwvak

De vakantieperiode is weer aangebroken. Een groot deel van de Limburgers heeft al vakantie en vrijdag start de bouwvak. Dan is de uittocht van vakantiegangers dus compleet. Lekker rustig voor wie vakantie heeft, drukke tijden voor inbrekers. In Blerick hebben dieven een manier gevonden om te checken of mensen thuis zijn. Met een stuk tape worden deurbellen afgeplakt.

Bekijk hier de hele reportage

Dag 2 voor de Nijmeegse Vieerdaagse

Dag 2 voor de wandelaars van de Vierdaagse in Nijmegen. Vandaag is de Dag van Wijchen en Roze Woensdag. Ook veel Limburgers lopen in het roze. Verslaggever en wandelaar Robert Janssen wandelt in... het blauw.

Bekijk hier de hele reportage

Op de Brant in Nuth: Een waar paardenparadijs

Paarden die in een kudde leven, in plaats van alleen in de wei of op stal. Bijna vijf maanden geleden startte de KNHS, de koninklijke Nederlandse Hippische sportfederatie, samen met onder meer de Dierenbescherming, de campagne Deel je wei, iedereen blij. Een nobel streven. Manege Op de Brant in Nuth gaat een stuk verder. Daar leven zo’n 35 paarden van particulieren niet alleen in een groep, maar ze bepalen zelf hoe ze hun dag indelen. Dankzij moderne technologie. Het is de eerste manege in zijn soort in Zuid-Nederland, een paardenparadijs.

Bekijk hier de hele reportage

Presentatie: Kirsten Paulus

L1mburg Centraal

Ons nieuws, jouw verhaal, dagelijks om 17:30 op L1 TV.
Meer L1mburg Centraal op L1.nl/L1mburgCentraal.

Logo 1Limburg

Programma's