L1mburg Centraal - 17 feb 2019

L1mburg Centraal - 17 feb 2019

Een zonovergoten Gardetreffen, de trends in tatoeages, een hotel voor arbeidsmigranten en meer Limburgs nieuws...

L1mburg Centraal van zondag 17 februari 2019:

Met de volgende onderwerpen:

Duizenden bezoekers bij Gardetreffen Kerkrade

Uit Limburg, uit heel Nederland, zelfs uit Duitsland kwamen duizenden mensen die vandaag naar het Euregionaal Gardetreffen in Kerkrade.

Bekijk hier de hele reportage

Het Tempeleersmuseum van Wiel Habets

Welkom in de woonkamer van Wiel, het Tempeleersmuseum van museumdirecteur Wiel Habets. In dit Maastrichtse museum slaapt, eet, danst, kijkt Wiel tv, luistert radio en verzamelt hij dag in dag uit.

Bekijk hier de hele reportage

Tattoo Convention toont kunst met eeuwige inkt

Op de Tattoo Convention in Maastricht zijn artiesten uit de hele wereld aan het werk. In het MECC wordt dit weekend dan ook getatoeëerd door professionals uit Amerika, Italië, Griekenland, Israël, Rusland, Turkije, maar natuurlijk ook uit Nederland en België. De kunst van het lichaam versieren met de eeuwige inkt.

Bekijk hier de hele reportage

Bedden gezocht voor arbeidsmigranten in Limburg

Limburg verwacht de komende jaren een enorme toename aan arbeidsmigranten, met name vanuit uit Oost-Europa. Dat komt omdat er steeds meer banen zijn, die niet ingevuld kunnen worden, in de landbouw en de logistiek maar ook in zorg, toerisme en de bouw. Maar waar slapen deze mensen? Er zijn op dit moment 60.000 arbeidsmigranten en voor 27.000 van hen is er nu geen bed. Dat tekort wordt steeds groter, want in 2025: dan gaat het over 100.000 mensen en een tekort van ruim 70.000 bedden. Daar moet een oplossing voor komen. Een voorbeeld is het Polenhotel in Sevenum, dat in mei opengaat. Daar kunnen in totaal 400 voornamelijk Oost-Europeanen tijdelijk verblijven. In Waalwijk ligt al een Polenhotel dat als voorbeeld dient voor de campus op Greenport Venlo.

Bekijk hier de hele reportage

Hoe doen de Limburgers het op het NK atletiek?

Dafne Schippers was dit weekend de grote publiekstrekker op het NK atletiek in Apeldoorn. De koningin van de sprint pakte haar negende indoor-titel. Iets waar de Limburgse delegatie tot nu toe alleen nog maar van kan dromen. Een tiental atleten uit onze provincie kwam dit weekend in actie.

Bekijk hier de hele reportage

NK Hip hop in Maastricht

In Maastricht waren we vanmiddag bij het Netherlands Hip Hop Dance Championship 2019. Dat vond plaats in het MECC. Dansers uit de hele wereld kwamen naar Limburg om hun beste moves te tonen.

Bekijk hier de hele reportage

Mountainbikeroutes Parkstad heringericht

Het zonnetje schijnt, lekker voor ons, maar ietsje minder voor de echte moddervreters die op de mountainbike springen. Maar ze hebben er wel een nieuwe uitdaging bij, een hernieuwde route in de Parkstad. Die route is feestelijk geopend, nadat ze flink is aangepast door de komst van de Buitenring. Het kostte veel tijd, overleg en mankracht, maar het resultaat mag er zijn.

Bekijk hier de hele reportage

Presentatie: Kirsten Paulus

L1mburg Centraal

Ons nieuws, jouw verhaal, dagelijks om 17:30 op L1 TV.
Meer L1mburg Centraal op L1.nl/L1mburgCentraal.

Logo 1Limburg

Programma's