L1mburg Centraal - 16 september 2019

L1mburg Centraal - 16 september 2019

Reuvernaar verdacht van poging tot moord op Kempencross, Elsloo eert wielerhelden met kunstwerk, berging Sterling-bommenwerper gestart en meer Limburgs nieuws...

L1mburg Centraal van maandag 16 september 2019.

Met de volgende onderwerpen:

Reuvernaar verdacht van poging tot moord op Kempencross

Poging tot moord of doodslag, daar wordt de man uit Reuver van verdacht, die gisteren op het publiek inreed bij een autocross, De 21-jarige man reed tijdens de prijsuitreiking op de menigte in bij de Kempencross in Leende. Twee mannen, een vrouw en een jongetje raakten gewond en zijn per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Het jongetje is inmiddels ontslagen. Behalve de man uit Reuver is ook een 17-jarig meisje aangehouden.

Bekijk hier de hele reportage

Harrie van Veen, de vergeten oorlogsheld

Vandaag het verhaal van Harrie van Veen, een Limburger die op 12 september 1944 samen met Amerikaanse troepen als hospik Nederland binnentrok bij Mesch. Na de invasie van Normandië bedacht Harrie uit Schaesberg dat hij moest gaan helpen. Hij fietste de geallieerde troepen tegemoet en in de buurt van Evreux in Normandië sloot hij zich aan bij de Amerikaanse Old Hickory divisie. Harrie leeft niet meer, maar zijn zoon André houdt de herinnering levend.

Bekijk hier de hele reportage

Elsloo eert wielerhelden met kunstwerk

In Elsloo weten ze hun wielerhelden uit het verleden te waarderen. Hoogste tijd voor een heus wielermonument om alle bekende wielrenners te eren die het dorp heeft voorgebracht. Het kunstwerk aan de bekende wielerhelling De Maasberg werd door oud-wielrenner Henk Stevens onthuld.

Bekijk hier de hele reportage

Berging Sterling-bommenwerper gestart

Bij abdij Lilbosch in Pey zijn de opgravingswerkzaamheden gestart waar een Sterling-bommenwerper tijdens de Tweede Wereldoorlog op 10 september 1942 neerstortte. Het is de eerste van zeker dertig tot vijftig vliegtuigwrakken in heel Nederland die de komende jaren geborgen worden. In alle gevallen liggen vermoedelijk ook nog de stoffelijke resten van de bemanning in de grond
De werkzaamheden gaan zo'n drie weken duren. Voor Marleen Jenissen, onze gast aan tafel, was vandaag een heel speciale dag.

Bekijk hier de hele reportage

Nog steeds geen overwinning voor Fortuna

Fortuna Sittard heeft na vijf speelrondes nog altijd geen overwinning weten te behalen in de Eredivisie. Zondagmiddag speelden de Sittardenaren thuis tegen promovendus FC Twente. Fortuna verloor met 2-3. Na afloop van de wedstrijd voerde boosheid en teleurstelling de boventoon bij de supporters, maar zeker ook bij de spelers en de trainer van Fortuna.

Bekijk hier de hele reportage

Presentatie: Kirsten Paulus

L1mburg Centraal

Ons nieuws, jouw verhaal, dagelijks om 17:30 op L1 TV.
Meer L1mburg Centraal op L1.nl/L1mburgCentraal.

Logo 1Limburg

Programma's