L1mburg Centraal - 16 oktober 2019

L1mburg Centraal - 16 oktober 2019

Buurt ontruimd na gaslek in Blerick, hotelmedewerker verdacht van aanrandingen, verkrachting en mishandeling, geen Tokio voor amazone Laura Hoogeveen en meer Limburgs nieuws...

L1mburg Centraal van woensdag 16 oktober 2019:

Met de volgende onderwerpen:

Buurt ontruimd na gaslek in Blerick

Een gaslek en het water afgesloten in Blerick. Voor de tweede keer binnen één week is het raak in de 1e Lambertusstraat. Rond 22.00 uur ontstond een gaslek in die straat. Niemand raakte gewond. Maar veel huizen in de omgeving moesten worden ontruimd. Inwoners moesten een andere plek zoeken om te overnachten, of ze werden opgevangen in een gemeenschapshuis. Het lek repareren was nogal lastig. De lekkage was ontstaan door een waterlek. Dus het gas en het water moesten worden afgesloten. Het was een nacht om snel te vergeten voor veel inwoners van Blerick.

Bekijk hier de hele reportage

Ondernemers willen duidelijkheid over Brexit

Al bijna 2 jaar wordt erover gesproken, maar de Brexit is nog steeds niet afgerond. De vraag is nog altijd of dat vertrek van Groot Brittannië uit de Europese Unie überhaupt wel doorgaat. Zo ja, wordt het dan een harde, rampzalige Brexit zonder fatsoenlijke afspraken met de EU of toch een zachte, soepele Brexit? Limburgse bedrijven die zaken doen met Groot Brittannië, houden het nieuws deze dagen nauwlettend in de gaten. Want in Brussel wordt er weer overlegd met de Britten. De exporteurs hopen dat er nu voor eens en voor altijd duidelijkheid komt over de manier waarop de Britten uit de Europese Unie gaan.

Bekijk hier de hele reportage

Hotelmedewerker verdacht van aanrandingen, verkrachting en mishandeling

Justitie wil dat Karim O. jaren de cel in gaat. De hotelmedewerker wordt verdacht van 14 aanrandingen, één verkrachting en mishandeling van een vrouwelijke agent. Zes jaar achter tralies is de eis. Karim werkte een tijd in een hotel in Maastricht. Die stad wed tussen 2016 en 2018 zijn jachtgebied, zo omschrijft justitie het.

Bekijk hier de hele reportage

Nog enkele uurtjes Oktoberfeest Sittard

Na zes dagen pullen bier en Bratwurst, zit de vijftiende editie van het Sittardse Oktoberfeest er op. De een zal misschien blij zijn, de ander zou nog wel een weekje kunnen doortrekken. Verslaggeefster Esther Raats - uiteraard in Dirndl - deed het rustig aan de afgelopen dagen en heeft dus nog een stem.

Bekijk hier de hele reportage

De Mount Everest beklimmen in Limburg

De Mount Everest beklimmen in Limburg. Dat klinkt vreemd, maar sergeant Maarten Cox uit Catsop gaat het proberen, voor het goede doel. Het heet Everesting. De bedoeling is dat hij het aantal hoogtemeters gaat overbruggen, gelijk aan de beroemde Mount Everest: 8848 meter. Om die hoogte te halen rent Maarten Cox 65 keer de Camerig op, in het Heuvelland. De berg is 2,4 kilometer lang. Dat doet Cox 65 keer.

Bekijk hier de hele reportage

Maastrichtse wijn als enige in Wijngids

Wijngidsen zijn er evenveel als druiven, voor elke smaak wat wils zou je kunnen zeggen. Maar er is nu een nieuwe Nederlandse wijngids die internationaal de aandacht trekt. Want drie topvinologen hebben blind geproefd. Dat pakte goed uit voor wijngaard de Apostelhoeve in Maastricht. Met hun Cuvee 12 hebben ze als enige Nederlandse wijnmaker een vermelding gekregen in de nieuwe gids.

Bekijk hier de hele reportage

Geen Tokio voor amazone Laura Hoogeveen

Veel Limburgse atleten zijn nog volop bezig om zich te kwalificeren en dromen ervan om uiteindelijk in augustus volgend jaar te schitteren op de Olympische Spelen in Japan. Maar voor Laura Hoogeveen uit Weert is die droom al uiteengespat. De amazone kreeg een definitieve 'nee' te horen. Het eventingteam was niet goed genoeg voor Tokio en dat hakt erin.

Bekijk hier de hele reportage

Presentatie: Bas van Mulken

L1mburg Centraal

Ons nieuws, jouw verhaal, dagelijks om 17:30 op L1 TV.
Meer L1mburg Centraal op L1.nl/L1mburgCentraal.

Logo 1Limburg

Dumoulin is na vijf jaar prestigieuze wielrentrofee kwijt

Dumoulin is na vijf jaar prestigieuze wielrentrofee kwijt

De Limburgse Mike Teunissen mag zich geen wielrenner van het jaar noemen. Die eer ging woensdagavond in Den Bosch naar Mathieu van der Poel. De wegrenner, veldrijder en mountainbiker volgt Tom Dumoulin op, die vijf jaar op rij de Gerrit Schulte Trofee…

Programma's