L1mburg Centraal - 16 november 2019

L1mburg Centraal - 16 november 2019

Thijs H. krijgt geen hulp, Laurentius Ziekenhuis in Roermond het beste ziekenhuis van Nederland, sinterklaas is weer in het land en meer Limburgs nieuws...

L1mburg Centraal van zaterdag 16 november 2019:

Met de volgende onderwerpen:

Thijs H. kreeg geen hulp

Hebben GGZ instanties gefaald in de zaak rond Thijs H, verdacht van het doden van drie mensen in Brunssum in Den Haag. Die vraag lijkt gerechtvaardigd nu de ouders van Thijs in het AD hebben aangegeven dat ze daags voordat hun zoon de mensen neerstak, tevergeefs aanklopten bij GGZ-instellingen. Mondriaan kan zelf niet reageren, dus blijft de zaak met veel vraagtekens zitten.

Bekijk hier de hele reportage

Laurentius Ziekenhuis in Roermond het beste ziekenhuis van Nederland

Het Laurentius Ziekenhuis in Roermond mag zich vanaf vandaag het beste ziekenhuis van Nederland noemen. In de de jaarlijkse ziekenhuistest van weekblad Elsevier kreeg het Roermonds ziekenhuis op alle onderdelen de hoogste score. Dat zorgde vandaag natuurlijk voor de nodige vrolijke gezichten daar.

Bekijk hier de hele reportage

Sinterklaas is weer in het land

De Sint is weer in het land en ook in Limburg zette hij op meerdere plekken voet aan wal. Waaronder in Maastricht. Een speciale dag voor kinderen, maar al helemaal voor de kinderen van Yolo, een gezinshuis waar kinderen zitten die tijdelijk niet thuis kunnen wonen.

Bekijk hier de hele reportage

Kerst-stad Valkenburg al in volle glorie

De Sint is nog maar net in het land en in Valkenburg gaan de kerstspulletjes in de grotten al over de toonbank. Dit jaar is er zelfs een ijsbaan! De kerstgrotten trekken deze 6 weken zo'n 150-duizend bezoekers. Esther Raats ging kijken in kerst-stad Valkenburg.

Bekijk hier de hele reportage

10 jaar na FC Limburg

Het moge duidelijk zijn, sportief staan de Limburgse clubs er niet te best voor. Vier Limburgse clubs, met ieder hun eigen uitdagingen.
Een jaar geleden zag de wereld er anders uit, toen Fortuna en Roda fuseerden tot Sporting Limburg. Aan tafel hoofdrolspelers van die periode , oud-gouverneur Leon Frissen en oud-trainer Sef Vergoossen.

Bekijk hier de hele reportage

Te weinig laadpalen in Limburg

Elektrisch rijden. De vraag naar elektrische auto's neemt explosief toe. Maar er is een tekort aan laadpunten in Limburg. Dat blijkt uit cijfers van onderzoeksbureau EVConsult. In Limburg zijn op dit moment 5500 volledig elektrische auto’s en 1385 laadpunten. Dat aantal moet fors toenemen tot 2500 in 2020 om aan de toekomstige vraag te voldoen.

Bekijk hier de hele reportage

Presentatie: Sander Kleikers

L1mburg Centraal

Ons nieuws, jouw verhaal, dagelijks om 17:30 op L1 TV.
Meer L1mburg Centraal op L1.nl/L1mburgCentraal.

Logo 1Limburg

Programma's