L1mburg Centraal - 16 juli 2019

L1mburg Centraal - 16 juli 2019

Veiligheid binnen KEC Roermond niet gegarandeerd, carillon Roermond opent zijn deuren, zomertijd, leestijd en meer Limburgs nieuws...

L1mburg Centraal van dinsdag 16 juli 2019.

Met de volgende onderwerpen:

Veiligheid binnen KEC Roermond niet gegarandeerd

Toevallig (of juist niet toevallig) kwam vandaag het resultaat van een onderzoek in de openbaarheid over het functioneren van het KEC Roermond. De conclusie is dat de organisatie sinds de start in 2015 zo'n janboel is, dat de veiligheid binnen het KEC niet gegarandeerd is. En volgens directeuren van twee stichtingen die samenwerken in het KEC is het gebouw onveilig, worden docenten geslagen door scholieren, verschuilen ze zich achter gebarricadeerde deuren en zijn sinds de schietpartij al meer dan vijftien leerlingen geschorst wegens ernstig wangedrag.

Bekijk hier de hele reportage

Carillon Roermond opent zijn deuren

Elk dorp of stad heeft wel een verborgen plekje. Deze zomer laten onze verslaggevers hun favoriete verborgen plekje in hun eigen woonplaats zien. Vandaag het torentje op het stadhuis in Roermond. Dat is zo'n plekje waar mensen vaak naar omhoog kijken als het carillon speelt op de hele uren en de beeldengroep rond het torentje draait. Hoe het er van binnen uitziet, blijft voor de meesten een vraag. Slechts enkele keren per jaar organiseert de Roermondse VVV een rondleiding in het torentje. Onze verslaggever mocht mee.

Bekijk hier de hele reportage

Zomertijd, leestijd

Zomertijd is voor veel mensen tijd om te lezen. Maar wie leest er nog? We bespreken het met Wim Krings, boekhandelaar uit Sittard. Hij neemt 3 top boeken mee voor de vakantie.

Bekijk hier de hele reportage

De Vierdaagse is van start

Het was nog donker toen hij vanmorgen startte met de eerste dag van de Nijmeegse Vierdaagse. Samen met 10.000 andere deelnemers vertrok verslaggever Robert Janssen vanaf de Wedren in Nijmegen. En het was ideaal weer om te wandelen.

Bekijk hier de hele reportage

Laatste twee steden voor het organiseren van het Songfestival

Het Eurovisie Songfestival komt in 2020 naar Maastricht of naar Rotterdam. Van de 5 steden die nog in de race waren voor de organisatie het evenement, zijn uiteindelijk deze 2 steden over. Dat heeft de NPO bekend gemaakt.

Bekijk hier de hele reportage

Presentatie: Kirsten Paulus

L1mburg Centraal

Ons nieuws, jouw verhaal, dagelijks om 17:30 op L1 TV.
Meer L1mburg Centraal op L1.nl/L1mburgCentraal.

Logo 1Limburg

Programma's