L1mburg Centraal - 16 jan 2019

L1mburg Centraal - 16 jan 2019

Ex doet aangifte tegen Dion Graus, Britse chaos niet goed voor Limburgse bedrijven en meer Limburgs nieuws...

L1mburg Centraal van woensdag 16 januari 2019:

Met de volgende onderwerpen:

Ex-vrouw doet aangifte tegen Dion Graus

De ex-vrouw van PVV-Kamerlid Dion Graus heeft aangifte tegen hem gedaan vanwege psychische mishandeling en omdat hij haar zou hebben gedwongen seks te hebben met andere mannen. Dat zegt Joyce in gesprek met De Telegraaf. "Ik zag mij genoodzaakt aangifte te doen jegens mijn man, die ik jarenlang volledig vertrouwd heb, vanwege psychisch misbruik alsmede meerdere zedendelicten", zegt Joyce tegen de krant.

Trucker Landgraaf ondervraagd

Was het bewust of onbewust? Op die vraag richt het onderzoek van de Belgische justitie naar een chauffeur uit Landgraaf zich. Dat bleek tijdens een persconferentie in Luik. De 47-jarige chauffeur uit Landgraaf reed vrijdagavond bij Visé een demonstrant van de Gele Hesjes-beweging dood. Hij meldde zich gisteren bij de politie in Luik. Verslaggever Wouter Nelissen is in Luik. In de studio spreken we met Richard Wagemans, advocaat van de Landgraafse verdachte,

Bekijk hier de hele reportage

Britse chaos niet goed voor Limburgse bedrijven

Een dag na de historische nederlaag van Theresa May in het lagerhuis is de vertwijfeling groot. Komt er nu wel of geen harde Brexit? Of toch een nieuw referendum waarna alles weer bij het oude blijft? Niemand weet het zeker. Maar de onrust is groot. Ook in Limburg. De veiling ZON in Venlo heeft dagelijks te maken met de export naar Groot-Brittannië. Zo'n 15 procent van de omzet gaat richting het Verenigd Koninkrijk.Maar de vraag is gaan nu binnenkort ook minder tomaten en komkommers die kant op?
En natuurlijk is de Brexit-stemming ook het gesprek bij het Europees parlement in Brussel. Ook daar wachten ze gelaten af hoe de onderhandelingen in Engeland nu verder gaan.

Bekijk hier de hele reportage

Onderscheiding voor raadslid Aissa Meziani uit Venlo

Het Venlose raadslid Aissa Meziani kreeg een hoge onderscheiding voor zijn inzet voor de Marokkaans-Nederlandse gemeenschap in Limburg, maar hij geeft ook meteen toe dat er nog een hele wereld te winnen valt. De onderscheiding was koud uitgereikt of er kwam al forse kritiek vanuit de Marokkaanse gemeenschap, vanwege het strenge regime in Marokko, dat geen tegenspraak duidt.

Bekijk hier de hele reportage

Presentatie: Fabienne Nijsten

L1mburg Centraal

Ons nieuws, jouw verhaal, dagelijks om 17:30 op L1 TV.
Meer L1mburg Centraal op L1.nl/L1mburgCentraal.

Logo 1Limburg

Programma's