L1mburg Centraal - 16 feb 2019

L1mburg Centraal - 16 feb 2019

Hoondervel wint LVK, drukte verwacht bij Gardetreffen Kerkrade, adjudant slaapt in een caravan en meer Limburgs nieuws...

L1mburg Centraal van zaterdag 16 februari 2019:

Met de volgende onderwerpen:

Hoondervel uit Haelen wint LVK met overmacht

Hoondervel uit Haelen is de winnaar van het LVK 2019. Met het liedje 'Groete oet de fieësttent!' gingen zij er bij dit 43e LVK met de Bertha Paulissen Trofee vandoor. Hoondervel wist met de zege te voorkomen dat de Susterse favoriet Spik & Span opnieuw het LVK zou winnen. Zij werden tweede met het nummer Weer tèlle aaf.. Bjorn & Mieke maken het erepodium met hun liedje Nog Efkes compleet. Het Venrayse zangduo werd derde. Het werd ongetwijfeld laat gisteravond voor de mannen van Hoondervel. Maar vanmorgen om 10.00 mochten ze alweer acte de presence geven. Op hun eigen geïmproviseerde receptie wel te verstaan, in Haelen.

Bekijk hier de hele reportage

Adjudant slaapt in een caravan

Je zou verwachten dat de rechterhand van de prins, de adjudant, een vorstelijk onderkomen heeft. Toch woont Adjudant Eric van V.V. De Moeraskwaakers uit 't Ven tot en met de vastelaovend in een caravan. Eric Hegger woont namelijk in Helmond, maar is samen met prins Luc en adjudant Robin de driespan in 't Ven. Gezien de drukke agenda van het trio is pendelen geen optie. Gelukkig stond er naast het huis van zijn ouders een kleine caravan waar hij nu dus woont. Al mag hij voor het toilet en het ontbijt even naar pap en mam...

Bekijk hier de hele reportage

Drukte verwacht bij Euregionaal Gardetreffen in Kerkrade

Prinsen, adjudanten... ze worden beschermd door de gardes, die ook tot taak hadden om de stad te beschermen. Die gardes bestaan in alle soorten en maten. Van hele grote tot hele kleine. De allerkleinste garde ter wereld komt uit Kerkrade. Het bestaat uit welgeteld twee mensen en die twee organiseren het Euregionaal Gardetreffen, morgen. Ze verwachten 25.000 mensen op dat 25e Euregionaal Gardetreffen. In Kerkrade zijn ze druk met de voorbereidingen.

Bekijk hier de hele reportage

Panningen lanceert een bijzonder oorlogsdagboek

Ze bond de schriftjes met de elastieken van weckpotten om haar bovenbeen zodat de Duitsers haar dagboekverhalen niet zouden ontdekken. Daardoor hebben de Duitsers van Verhaegh, uit Panningen nooit in handen gekregen. Haar kleinkinderen vonden dat de verhalen niet verloren mochten gaan en namen een boeksamensteller in de arm. 75 jaar na dato, werd het geheime dagboek van oma gepresenteerd.

Bekijk hier de hele reportage

Maastricht in de ban van hip hop

De 'Olympische Spelen van de hip hop' zijn dit weekend in Maastricht. Vandaag en morgen vindt het Netherlands Hip Hop Dance Championship 2019 plaats in het MECC. Dansers uit de hele wereld komen naar Limburg om hun beste moves te tonen. Maar hoe zit het eigenlijk met de hip hop-scene in Limburg zelf?

Bekijk hier de hele reportage

Presentatie: Kirsten Paulus

L1mburg Centraal

Ons nieuws, jouw verhaal, dagelijks om 17:30 op L1 TV.
Meer L1mburg Centraal op L1.nl/L1mburgCentraal.

Logo 1Limburg

Programma's