L1mburg Centraal - 16 dec 2018

L1mburg Centraal - 16 dec 2018

Een op de 5 Nederlanders heeft slaapproblemen, spanning rond het winnen van een Michelinster, kamelen in besneeuwd Maastricht en meer Limburgs nieuws...

L1mburg Centraal van zondag 16 december 2018:

Met de volgende onderwerpen:

Een op de 5 Nederlanders heeft slaapproblemen. Tijd voor een slaapcoach!

Slapen is lekker, gezond en belangrijk. Maar wat als je niet kunt slapen? Ongeveer één op de vijf mensen heeft een slaapprobleem. Dat euvel kan verschillende oorzaken hebben: een slecht eetpatroon, lichamelijke klachten, een partner die hem of haar wakker houdt, een verstoord slaapritme en...uiteraard: stress. De ziekenhuizen en speciale slaapcentra in Limburg zien het aantal mensen met slaapproblemen alleen maar stijgen. Marjo Voncken heeft al ruim vijf jaar problemen met doorslapen. Op een gegeven moment heeft ze professionele hulp ingeschakeld. Dankzij de hulp van een slaapcoach slaapt ze weer als een roosje.

Bekijk hier de hele reportage

Wat betekent het als je een Michelinster wint?

Een, twee of drie Michelinsterren? Morgen is de grote dag voor veel toprestaurants in Limburg en de rest van het land. In Amsterdam wordt dan de nieuwe Michelingids 2019 gepresenteerd. Nog steeds is de gids 'leading' in de culinaire wereld. Wat betekent het nou voor je zaak als je een Michelinster wint? Verslaggever Jo Cortenraedt ging naar Cucina del Mondo in Heerlen, een van de elf sterrenrestaurants in Limburg.

Bekijk hier de hele reportage

Levende kerststal in Epen

Schapen, kamelen, pony en een ezel én 200 vrijwilligers werkten mee aan de levende kerststal vandaag in Epen. Het kerstevenement begon met een kerstwandeling waarbij er op mooie plekjes in de omgeving een deel van het kerstverhaal werd uitgebeeld.

Bekijk hier de hele reportage

Mescherbergloop​​: Sneeuw en blubber

Sneeuw en blubber, dat was de 34ste editie van de Mescherbergloop. Lopers kwamen van heinde en verre om te komen deelnemen aan de loopwedstrijd met start en finish in Eijsden.

Bekijk hier de hele reportage

Korotaev met vijf Roda-fans in Dubai

Vijf Roda-fans op bezoek bij geldschieter Aleksei Koretaev in Dubai. Doordat de Zwitserse Rus door juridische procedures de Arabische staat niet mag verlaten, is hij met handen en voeten gebonden. Zo lang kan hij niks doen voor de Kerkraadse club. De zakenman liet weten dat Roda voorlopig toekomstplannen moet maken zónder hem. Maar de fans kunnen niet wachten op het moment dat Korotaev wordt vrijgesproken en alsnog de club kan overnemen. De vraag is of dat realistisch is. Een verslag uit Dubai.

Bekijk hier de hele reportage

Welke Limburgse sporter valt in de prijzen?

Het is december. Niet alleen de maand van de feestdagen, maar voor sporters ook de maand van de prijzen. Medailles, lintjes, titels en gala's. Morgen bijvoorbeeld is het tijd voor de Provinciale Sportprijzen van Limburg, de Go for Gold Sportprijs Limburg 2018. Yaël Weijenberg komt ons vandaag bijpraten over de genomineerden, want er zijn nogal wat prijzen te verdelen. Morgen in L1mburg Centraal schakelen we live met Roermond waar op dat moment de winnaars bekend worden gemaakt.

Bekijk hier de hele reportage

Kamelen in besneeuwd Maastricht

Vanmorgen was een groot deel van Limburg bedekt met een dun laagje sneeuw. En je zou het niet verwachten, maar kamelen houden daar heel erg van. Hun dikke vacht beschermt ze tegen de kou. De kamelen van Circus Renz in Maastricht vonden het vandaag zelfs aan de warme kant.

Bekijk hier de hele reportage

Presentatie: Kirsten Paulus

L1mburg Centraal

Ons nieuws, jouw verhaal, dagelijks om 17:30 op L1 TV.
Meer L1mburg Centraal op L1.nl/L1mburgCentraal.

Logo 1Limburg

Programma's