L1mburg Centraal - 16 augustus 2019

L1mburg Centraal - 16 augustus 2019

Thijs H. bekent drie moorden: 'Kreeg opdracht', Roy Curvers voor het laatst als profrenner door Limburg, schoonspringster Uschi Freitag naar Ierland en meer Limburgs nieuws...

L1mburg Centraal van vrijdag 16 augustus 2019.

Met de volgende onderwerpen:

Thijs H. bekent drie moorden: 'Kreeg opdracht'

Thijs H. heeft vandaag voor de rechtbank toegegeven dat hij drie mensen doodde; een vrouw in Den Haag en een man en een vrouw op de Brunssumerheide. H. bekende eerder ook bij de politie. In een psychose zou hij opdrachten of berichten doorkrijgen en daarna op pad gaan met het doel om te moorden. Verslaggever Bas Dingemanse blikt met ons terug op een bewogen dag in de rechtbank.

Bekijk hier de hele reportage

Roy Curvers voor het laatst als profrenner door Limburg

Een bijzondere dag in het wielerleven van Roy Curvers. De renner van Team Sunweb is bezig aan zijn laatste jaar als prof. Vandaag reed hij voor het laatst als professioneel wielrenner door Limburg, sterker nog, door zijn eigen Roggel. De BinckBankTour is in volle gang. De etappe van vandaag van Riemst naar Venray gaat door Roggel. Riel Linssen volgde Curvers vandaag.

Bekijk hier de hele reportage

Horeca in lege winkelruimtes in Vaals

Het was een doorn in het oog voor de inwoners van Vaals. Na drie jaar waren de nieuwe winkelruimtes aan het Koningin Julianaplein nog steeds leeg! Maar er is een oplossing. In één klap krijgen alle ruimtes een horecabestemming. Een Turkse ondernemer uit Aken gaat er mee aan de slag.

Bekijk hier de hele reportage

Rolling Stones in Reuver

Als je van de Rolling Stones houdt moet je dit weekend in Reuver zijn. De laatste kans om een grote privé collectie van de Stones te bezoeken. Een unieke tentoonstelling die maar twee keer in Europa te zien is. Vorig jaar was dat in Freiburg en nu in zalencentrum de Schakel in Reuver.

Bekijk hier de hele reportage

Schoonspringster Uschi Freitag naar Ierland

Uschi Freitag keert terug in haar sport, schoonspringen. Niet actief, maar als trainster. Daarvoor verhuist de Maastrichtse naar Ierland. Na de Olympische Spelen van Rio de Janeiro zei Freitag haar sport vaarwel, twee jaar geleden. Maar dat was dus niet definitief. Ze maakte haar studie af en gaat nu op avontuur.

Bekijk hier de hele reportage

Zomerserie te gast bij de camping om de hoek: Maasbree

De vakantie zit er bijna op. Veel Limburgers zijn naar het buitenland geweest. Maar anderen kiezen voor een vakantie in eigen provincie. Deze zomer gaan we de campings af op zoek naar Limburgers die een paar kilometer verder de tent hebben opgezet. Vandaag zijn we in Maasbree.

Bekijk hier de hele reportage

Presentatie: Bas van Mulken

L1mburg Centraal

Ons nieuws, jouw verhaal, dagelijks om 17:30 op L1 TV.
Meer L1mburg Centraal op L1.nl/L1mburgCentraal.

Logo 1Limburg

Programma's