L1mburg Centraal - 15 oktober 2019

L1mburg Centraal - 15 oktober 2019

Limburgs boerenprotest verliep rustig, Tour de France 2020 alleen door Zuid-Frankrijk, hockeyster Kyra Fortuin droomt van plek in OS-team Oranje en meer Limburgs nieuws...

L1mburg Centraal van dinsdag 15 oktober 2019:

Met de volgende onderwerpen:

Limburgs boerenprotest verliep rustig

Geen platgereden hekken of toegangspoorten en ook geen grote opstoppingen. Het protest van de Limburgse boeren en tuinders bij het provinciehuis in Maastricht is rustig verlopen. Maar dat wil niet zeggen dat het voor de boeren niet menens is. Ze zijn boos over de stikstofmaatregelen. Zij willen dat de provincie die van tafel veegt. Dat gebeurde niet. Het beleid wordt wel aangepast. Wat dat inhoudt legt gedeputeerde Koopmans uit, aan tafel.

Bekijk hier de hele reportage

Tour de France 2020, veel klimmen, weinig tijdritkilometers

Veel klimmen, weinig tijdritkilometers. Dat is een beknopte uitleg van de route van de Tour de France volgend jaar. In Parijs maakte de ASO het parcours bekend. Tom Dumoulin kan uitkijken naar één tijdrit en aardig wat klimwerk.

Bekijk hier de hele reportage

Hockeyster Kyra Fortuin droomt van plek in OS-team Oranje

De 22-jarige Kyra Fortuin uit Maastricht speelt bij SCHC in Bilthoven en wordt sinds dit jaar regelmatig geselecteerd voor het Nederlands hockeyteam. Maar omdat ze nog jong is en net pas haar eerste stappen in oranje shirt maakt, is ze nog niet zeker van een plek in Tokio bij de Olympische selectie van bondscoach Alyson Annan.

Bekijk hier de hele reportage

Presentatie: Bas van Mulken

L1mburg Centraal

Ons nieuws, jouw verhaal, dagelijks om 17:30 op L1 TV.
Meer L1mburg Centraal op L1.nl/L1mburgCentraal.

Logo 1Limburg

Programma's