L1mburg Centraal - 15 mei 2019

L1mburg Centraal - 15 mei 2019

Thijs H., Tom Dumoulin, Jongerendebat, bezorgde boeren, samenwerkende agenten en meer Limburgs nieuws...

L1mburg Centraal van woensdag 15 mei 2019.

Met de volgende onderwerpen:

Thijs H. langer vast

Hij werd vanochtend binnengebracht bij de rechtbank in Roermond: Thijs H. de man die verdacht wordt van het doden van twee wandelaars op de Brunssummerheide en een eentje in Den Haag. Vandaag moest blijken of hij ook de komende weken in de cel moet blijven. De rechter-commissaris was duidelijk: Thijs H. moet in de cel blijven én bovendien psychisch onderzocht worden in het Pieter Baan Centrum.

Bekijk hier de hele reportage

Tom Dumoulin gooit handdoek alsnog in de ring

Het leek vanmorgen nog hoopvol: Tom Dumoulin stapte na zijn valpartij gisteren, tóch op de fiets vandaag. Maar al gauw kneep hij in de remmen. En zo eindigt de Giro voor Dumoulin in een deceptie. De winnaar van 2017 heeft te veel pijn aan de linkerknie waarop hij gisteren viel. Terwijl de koers net begonnen was kwam het nieuws: Dumoulin geeft op.

Bekijk hier de hele reportage

Jongerendebat over Europa

Nog ruim een week en dan zijn de Europese Verkiezingen. In de Muziekgieterij in Maastricht wordt vanavond met jongeren gediscussieerd over hun toekomst in Europa. Met als speciale gast minister Sigrid Kaag van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking. En voordat ze daar spreekt is ze te gast.

Bekijk hier de hele reportage

Milieuzone Maastricht dichterbij

Als het aan het gemeentebestuur van Maastricht ligt, komt er een milieuzone die vervuilende dieselauto's uit de binnenstad moeten weren. Dat gebeurt dan via camerahandhaving met kentekenherkenning. Een meerderheid van de raad is akkoord, maar hoe ziet zo'n milieuzone er nu uit?

Bekijk hier de hele reportage

Agenten gaan samenwerken met Belgische collega's

Limburgse agenten gaan twee dagen per week samen met Belgische collega's de straat op. Met de samenwerking willen de politiekorpsen de grensoverschrijdende drugscriminaliteit aanpakken. Het is een idee van de agenten zelf.

Bekijk hier de hele reportage

Presentatie: Fabienne Nijsten

L1mburg Centraal

Ons nieuws, jouw verhaal, dagelijks om 17:30 op L1 TV.
Meer L1mburg Centraal op L1.nl/L1mburgCentraal.

Logo 1Limburg

Programma's