L1mburg Centraal - 15 juli 2019

L1mburg Centraal - 15 juli 2019

Brand in een appartementencomplex aan de Bosveldstraat in Kerkrade, eerste training van Honda bij VVV, tropische dieren over de grens naar Nederland en meer Limburgs nieuws...

L1mburg Centraal van maandag 15 juli 2019.

Met de volgende onderwerpen:

Brand in een appartementencomplex in Kerkrade

De bewoners van het appartementencomplex in Kerkrade waar in de middag een explosie plaatsvond, kunnen weer terug naar huis. Na de ontploffing en daaropvolgende brand in het gebouw aan de Bosveldlaan werden verschillende bewoners geëvacueerd. Aan het einde van de middag kregen de bewoners van de appartementen van de etage onder de explosie te horen dat ze weer terug konden. De bewoners van het appartement naast de woning waar de brand woedde, moeten nog even wachten tot de politie klaar is met het onderzoek.

Bekijk hier de hele reportage

Eerste training van Honda bij VVV

De terugkeer van Honda is een droom voor veel fans van de voetballer. De eerste training van VVV met Honda dus in de gelederen werd dan ook druk bezocht. Iedereen wilde een glimp opvangen van de verloren zoon.

Bekijk hier de hele reportage

Tropische dieren over de grens naar Nederland

Op vakantie kom je ze vaak tegen: lastige beestjes. Sommige, zoals de tijgermug, vliegen gewoon de grens over. Andere, zoals een slang, kruipen je koffer in en komen er dan thuis, zoals afgelopen week in Gelderland, weer uit.

Bekijk hier de hele reportage

Akelig echte oefenpoppen op intensive care in Venlo

Het is best een akelig beeld. Maar wel van levensbelang. Levensechte ademende poppen in alle soorten en maten liggen op een speciale intensive care in het VieCuri-ziekenhuis in Venlo. Sinds kort kunnen geneeskundestudenten daar namelijk medisch handelingen oefenen, en dat moet echt lijken.

Bekijk hier de hele reportage

Start van de Vierdaagse in Nijmegen

Morgen begint de Vierdaagse in Nijmegen. En onze verslaggever Robert Janssen loopt voor de 6e keer mee. Vandaag meldde hij zich in Nijmegen en sprak hij met enkele provinciegenoten die ook morgen van start gaan.

Bekijk hier de hele reportage

Presentatie: Kirsten Paulus

L1mburg Centraal

Ons nieuws, jouw verhaal, dagelijks om 17:30 op L1 TV.
Meer L1mburg Centraal op L1.nl/L1mburgCentraal.

Logo 1Limburg

Programma's