L1mburg Centraal - 15 jan 2019

L1mburg Centraal - 15 jan 2019

Politie België ondervraagt trucker Landgraaf, Holtum viert carnaval zonder prins en prinses, Neverland genomineerd voor European Festival Award en meer Limburgs nieuws...

L1mburg Centraal van dinsdag 15 januari 2019:

Met de volgende onderwerpen:

Holtum viert carnaval zonder prins en prinses

Carnavalsvereniging De Katers uit Holtum viert dit jaar carnaval zonder prins en prinses. Noodgedwongen, omdat de prins vastzit op verdenking van het in brand steken van zijn eigen huis. Prins Mike de Eerste uit Holtum wordt morgen voorgeleid aan de rechter-commissaris. Hoewel hij officieel nog verdachte is, heeft de carnavalsvereniging nu al besloten om hem niet langer als prins te beschouwen. L1-verslaggever Bas van Mulken is in Holtum.

Bekijk hier de hele reportage

Politie België ondervraagt trucker Landgraaf

De vrachtwagenchauffeur uit Landgraaf die wordt verdacht van het doodrijden van een 'geel hesje' in België heeft zich dinsdagochtend gemeld bij de Belgische autoriteiten. De trucker wordt ondervraagd door de politie, laat een woordvoerster van het parket in Luik weten. Zij wil verder geen details geven. De advocaat van de chauffeur, Richard Wagemans had eerder op de dag al gezegd dat de man zich zou melden. Volgens hem ging het om een ongeluk, terwijl de Belgische justitie uitgaat van opzet.

Bekijk hier de hele reportage

Neverland genomineerd voor European Festival Award

Is Neverland het beste nieuwe muziekfestival van Europa? Dat weten we morgen, want dan worden in Groningen de European Festival Awards uitgereikt. De organisatie van het dancefestival is in handen van de Heerlense jeugdvrienden Tim Italiaander en Rob Schins. De optredens maken het dancefestival bijzonder, maar de aankleding van het terrein zorgt voor de finishing touch. Beleving is namelijk het toverwoord. Naast Neverland is ook Pinkpop genomineerd voor een European Festival Award, maar dan in de categorie grote festivals.

Bekijk hier de hele reportage

Arcense start heksenopleiding

Wie denkt dat heksen alleen in sprookjes bestaan, heeft het mis. Petroesjka Splint uit Arcen is er eentje in levenden lijve. Al vanaf haar kinderjaren voelde ze zich verbonden met heksen en hekserij. Ze heeft zich er steeds meer in verdiept en leeft tegenwoordig volgens de uitgangspunten van een echte, authentieke heks: nuchter en in eenvoud, geïnspireerd op de natuur. Wie denkt 'ik ben diep van binnen ook een heks', die kan nu bij haar in de leer gaan. Wel je eigen bezem meebrengen!

Bekijk hier de hele reportage

Filemon Wesselink gaat werken bij Digibende Kelpen-Oler

Een bekende presentator die aan de slag gaat bij een professionele zorgorganisatie in Limburg, zonder dat er een programma van gemaakt wordt. TV-presentator Filemon Wesselink werkt vanaf nu twee dagen per week bij Digibende in Kelpen-Oler. Daar kunnen jongeren tussen de 12 en 28 jaar die onvoldoende aansluiting vinden op school, op zoek naar een nieuwe uitdaging.

Bekijk hier de hele reportage

Presentatie: Fabienne Nijsten

L1mburg Centraal

Ons nieuws, jouw verhaal, dagelijks om 17:30 op L1 TV.
Meer L1mburg Centraal op L1.nl/L1mburgCentraal.

Logo 1Limburg

Programma's