L1mburg Centraal - 15 feb 2019

L1mburg Centraal - 15 feb 2019

De spanning rond het LVK, Maastrichtse vrienden in Emmen, sexting komt steeds vaker voor bij jongeren, warme truiendag en meer Limburgs nieuws...

L1mburg Centraal van vrijdag 15 februari 2019:

Met de volgende onderwerpen:

Is het MECC klaar voor de grote LVK-finale?

De strijd om de winst van het Limburgs Vasteloavend Liedjeskonkoer barst vanavond weer los. In het MECC in Maastricht strijden 20 finalisten met hun lied tegen elkaar.

Het is voor het eerst dat de LVK-finale in de provinciehoofdstad wordt gehouden. Carnavalsverenigingen De Gaarekiekere uit Gulpen en De Rieste uit Margraten organiseren het feest. We nemen alvast een kijkje in de hal met presentator Henk Hover.

Bekijk hier de hele reportage

Maastrichtse vrienden samen ten strijde voor FC Emmen

Van het rood-wit van MVV naar het rood-wit van FC Emmen. Sinds de winterstop spelen de Maastrichtse voetbalvrienden Sven Braken en Nick Kuipers weer samen. De voetballers kennen elkaar natuurlijk van hun tijd bij MVV. Daar begonnen hun carrieres. Sinds januari spelen ze weer samen, bij promovendus FC Emmen, aan de andere kant van het land.

Bekijk hier de hele reportage

Steeds meer jongeren hebben te maken met sexting

Op de Bernard Lievegoedschool in Maastricht weten ze alles van sexting. Openlijk wordt er in de klas over gesproken. In de biologieles komt het boekje Leve de liefde met regelmaat terug in de schoolbanken. Vooral om de mooie kanten van de liefde te bespreken, maar ook de gevaren van al dat moois wat niet altijd zonder risico's is ....

Bekijk hier de hele reportage

Warme truiendag onder stralend zonnetje

De titel past totaal niet bij het weer, maar het is toch echt warme truiendag. Een dag waarbij normaal gesproken de verwarming in bedrijven en organisaties lager wordt gezet om energie te sparen. Die verwarming kon vandaag gewoon uitblijven. Al was er wel sprake van een koude start.

Bekijk hier de hele reportage

Presentatie: Kirsten Paulus

L1mburg Centraal

Ons nieuws, jouw verhaal, dagelijks om 17:30 op L1 TV.
Meer L1mburg Centraal op L1.nl/L1mburgCentraal.

Logo 1Limburg

Programma's