L1mburg Centraal - 15 dec 2018

L1mburg Centraal - 15 dec 2018

Haast achter opleiding van douanedeclaranten vanwege Brexit, de vreedzame krijger is terug in Venlo en meer Limburgs nieuws...

L1mburg Centraal van zaterdag 15 december 2018:

Met de volgende onderwerpen:

Brexit: Haast achter opleiding van douanedeclaranten

Theresa May mag nog even aanblijven als premier van Groot Brittannië, maar het blijft onzeker hoe de Brexit, het vertrek van de Britten uit de Europese Unie, zal plaatsvinden. Het bedrijfsleven keek lang toe. En dus zijn Limburgse bedrijven alvast begonnen met de voorbereiding op het onvermijdelijke. Voor al het papierwerk aan de grenzen zijn veel nieuwe mensen nodig. Honderden in de regio Venlo alleen al. Vooral de vraag naar douanedeclaranten is groot. Dat zijn de mensen die de papieren in orde moeten maken. Die worden nu opgeleid.

Bekijk hier de hele reportage

De vreedzame krijger is terug in Venlo

De vreedzame krijger is terug in Venlo, op zijn oorspronkelijke plaats op de Kop van Weerd. Drie jaar geleden werd t beeld, dat op de Maasboulevard stond, weggehaald. Tot teleurstelling van veel Venlonaren. De gemeente en de kunstenaar Rik van Rijswick konden het niet eens worden over de prijs. Nu is het beeld dus weer terug, vooral dankzij de inzet van de vastloavesvereniging Jocus. Een feesteljke dag in Venlo.

Bekijk hier de hele reportage

Decemberdrukte bij pakketsorteercentrum Venlo

Als je bij de pakketpost werkt, dan zijn dit tropendagen. Zo vlak voor de feestdagen is het aantal postpakketjes dat verstuurd wordt torenhoog. Vorig jaar gingen er 33 miljoen pakketjes door de handen van de bezorgers en in deze decembermaand is dat aantal opgelopen tot 55 miljoen, ruim de helft meer dus dan vorig jaar. PostNL heeft dan ook drie nieuwe pakketsorteercentra geopend om al die pakketjes te kunnen verstouwen. Eén van die centra ligt in Venlo en is pas sinds 2 maanden operationeel. Dan al gelijk die drukke feestdagen voor de kiezen krijgen, is niet mals.

Bekijk hier de hele reportage

Ook dit jaar Viva Classic Live kerstconcerten

Venlo staat vanavond weer in het teken van Kerst. Bariton Sef Thissen brengt voor de vijfde keer Viva Classic Live op de planken. Een kerstconcert met gevestigde namen en jong talent. Vanmiddag was de allerlaatste repetitie.

Bekijk hier de hele reportage

Daisy uit Venray is misschien wel de beste leraar ter wereld

Ze komt uit Venray, geeft les op de basisschool in Helmond en is misschien wel de beste leraar ter wereld. Daisy Mertens is voor de Global Teacher Price genomineerd, en dat komt omdat ze zich inzet voor onderwijsvernieuwing, maar ook omdat ze actief is op haar vakgebied buiten werktijd. Zo geeft ze bv workshops op de Pabo en heeft samen met prinses Laurentien
een landelijk project opgezet om kids actief te betrekken bij het onderwijs. Maar wie is deze juf en wat vinden haar leerlingen daarvan?

Bekijk hier de hele reportage

Festival Imagine: Winnaars spelen op internationale podia

Bandwedstrijden heb je in alle soorten en maten. Maar de nieuwe wedstrijd Imagine is toch wel apart: het festival wordt in acht verschillende landen georganiseerd en wisselt de winnaars onderling uit. Zo kan een beginnend bandje uit Sittard opeens op een hoofdpodium in Noorwegen terechtkomen. De Nederlandse editie vindt plaats in de Muziekgieterij in Maastricht en het festival trekt jonge, talentvolle artiesten uit het hele land.

Bekijk hier de hele reportage

Park Rijnbeek kijgt het laatste warme avondmaal

Al jaren kregen de bewoners van Park Rijnbeek in Venlo iedere donderdagmiddag een warme maaltijd. Georganiseerd door Stichting de Treffer. Maar door een langslepend conflict met de gemeente stopt dit nu. Als er niks verandert, dan hebben de bewoners volgende week donderdag de laatste warme maaltijd. En, toevallig, dat is dan meteen het kerstdiner.

Bekijk hier de hele reportage

Presentatie: Kirsten Paulus

L1mburg Centraal

Ons nieuws, jouw verhaal, dagelijks om 17:30 op L1 TV.
Meer L1mburg Centraal op L1.nl/L1mburgCentraal.

Logo 1Limburg

Herfst: wat mag je wel of niet meenemen uit het bos?

Herfst: wat mag je wel of niet meenemen uit het bos?

Een man is dinsdag in Baexem aangehouden voor het plukken van paddenstoelen. Nu het bos weer transformeert in herfstkleuren en men al nadenkt over de kerststukjes rijst de vraag: wat mag je wel of niet meenemen uit het bos?

Programma's