L1mburg Centraal - 14 nov 2018

L1mburg Centraal - 14 nov 2018

Nagelbijten voor VMBO'ers, Designer Outlet Roermond zoekt heel veel nieuw personeel, het Limburgse Sinterklaasjournaal en meer Limburgs nieuws...

L1mburg Centraal van woensdag 14 november:

Met de volgende onderwerpen:

Laatste leerlingen VMBO Maastricht horen 'geslaagd' of 'gezakt'

Op één leerling na hebben alle eindexamenkandidaten van het VMBO Maatricht nu hun diploma gekregen. De laatste 30 scholieren moesten tot vanmiddag wachten op dat verlossende woord. De school hoopt vandaag een punt te zetten achter het debacle, dat wekenlang landelijk nieuws was. Maar komt de school die deuk in het imago ooit nog te boven?

Bekijk hier de hele reportage

Werk aan de winkel bij Designer Outlet Roermond

De banen liggen voor het oprapen in de Designer Outlet in Roermond en de komende jaren komen daar nog eens 1200 vacatures bij. Waar gaat het merkendorp al die nieuwe mensen vandaan halen? Nu werken er ongeveer 3700 mensen en komen ze bijna 400 mensen tekort. Daar moeten er dus binnen enkele jaren nog 1200 medewerkers bij. Dat extra personeel is nodig omdat shoppingcentrum in het nieuwe jaar meer merken en meer beleving naar Roermond wil halen en daarmee wil het merkendorp meer bezoekers trekken. Dat zijn er nu 7,5 miljoen, binnen drie jaar moet dat groeien naar 10 miljoen.

Bekijk hier de hele reportage

Een kijkje bij het Limburgse Sint-journaal

De rechtbank in Haarlem boog zich vandaag over de vraag of de Sint zijn Zwarte Pieten komend weekend überhaupt mag meenemen op de Pakjesboot bij de nationale intocht. Maar in het Limburgse Sinterklaasjournaal hebben ze vandaag aandacht voor heel andere zaken rondom de Sint. Voor het eerst is er een Limburgse variant op het traditionele Sinterklaasjournaal, zoals dat door de landelijke omroep wordt uitgezonden. Drie keer per week kunnen de Limburgse kinderen de avonturen van de Zwarte Pieten volgen. En ook diverse bekende Limburgers hebben een rol in de serie. De Limburgse Dieuwertje Blok is Marjolein Damman. De initiatiefnemers van het Limburgse Sint-journaal zijn Wesley Meulenberg uit Nieuwstadt en Stevie Thiessen uit Holtum. Zij vinden dat het landelijke Sinterklaasjournaal steeds verder van de kinderen afstaat.

Bekijk hier de hele reportage

Sporters met werkstress

Eén op de 5 mensen met een gewone baan ervaart stress op het werk. Maar als je het hebt over profsporters, dan zou het best wel eens kunnen dat ze vrijwel allemaal stress ervaren. Ze moeten altijd winnen, ze moeten fysiek gezond blijven, en om kunnen gaan met teleurstellingen en successen. Daarom hebben steeds meer sporters steun van een sportpsycholoog. In deze week van de werkstress staan we daarom vandaag dus stil bij het belang van goede mentale begeleiding van sporters, zoals Jessica Blaszka.

Bekijk hier de hele reportage

Een portret van veldrijder Roel van der Stegen

Een groot lijf, veel vermogen. Dat zijn de succesfactoren van veldrijder Roel van der Stegen uit Reuver. Van der Stegen is het grootste talent van Limburg. Hij heeft zich geplaatst voor de wereldbekerwedstrijden, en hij was de beste Nederlander tijdens het Europees kampioenschap beloften. Kim Langeslag zocht hem op.

Bekijk hier de hele reportage

De voedselbankactie komt er weer aan

Het einde van het jaar nadert, dat betekent ook tijd voor de actie L1 Samen Voor De Voedselbank. Over drie weken gaan we actie voeren om zo veel mogelijk houdbare producten op te halen voor de verschillende voedselbanken in onze provincie. Vandaag wordt voor de partners van de actie een inspiratiesessie georganiseerd. Bas van Mulken is daarbij.

Bekijk hier de hele reportage

Presentatie: Fabienne Nijsten

L1mburg Centraal

Ons nieuws, jouw verhaal, dagelijks om 17:30 op L1 TV.
Meer L1mburg Centraal op L1.nl/L1mburgCentraal.

Logo 1Limburg

Albanese bende: 'Makelaars durven geen aangifte te doen'

Albanese bende: 'Makelaars durven geen aangifte te doen'

Naar aanleiding van het oprollen van een grote Albanese drugsbende in Geleen werden verschillende partijen, waaronder makelaars, opgeroepen om waakzamer te zijn. De drempel voor makelaars om aangifte te doen als criminelen een woning aanschaffen, is echter…

Negen jaar gevangenis voor Sittardse nepagent

Negen jaar gevangenis voor Sittardse nepagent

De rechter heeft Berry A. (33) veroordeeld tot een celstraf van negen jaar, omdat de Sittardenaar een gewelddadige overval heeft gepleegd in 2017. Hij deed zich destijds voor als lid van een arrestatieteam.

Programma's