L1mburg Centraal - 14 mei 2019

L1mburg Centraal - 14 mei 2019

Mondeling akkoord Schrouff met nieuwe eigenaar Roda JC, vaste contracten voor het oprapen, Formule 1 keert terug naar Zandvoort, de kansen voor Duncan Laurence en meer Limburgs nieuws...

L1mburg Centraal van dinsdag 14 mei 2019.

Met de volgende onderwerpen:

Mondeling akkoord Schrouff met nieuwe eigenaar Roda JC

Frits Schrouff is opgelucht dat er eindelijk een serieuze kandidaat is die Roda JC wil overnemen. Dat zegt de clubeigenaar in gesprek met L1. De afgelopen maanden is Schrouff tientallen keren benaderd door allerlei partijen. Schrouff werd er af en toe een beetje verdrietig van, zegt hij, omdat hij geen vertrouwen had in deze kandidaat-kopers. Zelfs maandagavond werd hij nog benaderd door mensen die zijn aandelen willen overnemen.

In de partij waarmee nu serieus wordt gesproken, heeft Schrouff wel vertrouwen. Omdat er geheimhoudingsplicht is afgesproken, mag hij er niet veel over zeggen. "Maar ik heb vertrouwen in deze man, die zich enkele weken geleden meldde. We hopen aan het einde van de week tot een intentieverklaring te komen," zo zegt Schrouff.

Bekijk hier de hele reportage

Vaste contracten zijn voor het oprapen

Beginnen met een tijdelijk jaarcontract, dan een verlenging met nóg een tijdelijk contract .. en als je een beetje pech had, stuurde de baas je weg voordat je een derde, en daarmee vast contract kreeg. Want vaste contracten, die waren tot voor kort zeldzaam, maar hoe anders is dat nu? De vraag naar arbeidskrachten is op veel plaatsen zó groot dat er meteen vaste dienstverbanden worden uitgedeeld. Nog nooit waren er zoveel vacatures, zo meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek vandaag.

Bekijk hier de hele reportage

Formule 1 keert terug naar Zandvoort

Max Verstappen is blij, Formule 1 fans zijn blij en de organisatie is blij. Nederland krijgt voor het eerst in 35 jaar een eigen Formule 1 race. In mei volgend jaar zal hij voor het eerst weer gereden worden. Er is een contract voor drie jaar afgesloten. Dat werd vanmiddag bekendgemaakt op het circuit van Zandvoort.

Bekijk hier de hele reportage

Wat zijn de songfestivalkansen voor Duncan Laurence?

De gekte barst vanavond weer volledig los. Dan is de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival, in Israël. Met Duncan Laurence heeft Nederland volgens de bookmakers goud in handen. Maar is dat wel zo? Bij een Wizz-bedrijf in Venlo denken ze vrijwel zeker van niet. Litouwen gaat er namelijk met de winst vandoor! Tenminste, als we de voorspelling van een supercomputer moeten geloven.

Maar wat zeggen de echte kenners? We hebben Ruud Maas, journalist van de Limburger en niet te vergeten songfestival-liefhebber, gevraagd ongezouten commentaar te komen geven op verschillende inzendingen. Vandaag schuift hij aan in L1mburg Centraal!

Bekijk hier de hele reportage

Servaas uit dank voor de stad

We kondigden het gisteravond al aan in onze uitzending. De doop van baby Servaas Oufan, op Servaasdag, in de Maastrichtse Servaasbasiliek. Uit dankbaarheid voor de omgeving waarin zijn ouders, de Syrische vluchtelingen Mahran en Eva, nu leven hebben ze hem naar Servaas genoemd, de beschermheilige van de stad. Het werd een mooie gebeurtenis.

Bekijk hier de hele reportage

Presentatie: Fabienne Nijsten

L1mburg Centraal

Ons nieuws, jouw verhaal, dagelijks om 17:30 op L1 TV.
Meer L1mburg Centraal op L1.nl/L1mburgCentraal.

Logo 1Limburg

Programma's