L1mburg Centraal - 14 apr 2019

L1mburg Centraal - 14 apr 2019

'Stop met experimenteren in onderwijs', fietsers aangesproken op verkeersgedrag, varkensfestival in Mechelen en meer Limburgs nieuws...

L1mburg Centraal van zondag 14 april 2019.

Met de volgende onderwerpen:

'Stop met experimenteren in onderwijs'

Onderwijsvormen waarbij leerlingen zelf bepalen wat ze leren, nooit toetsen krijgen of elkaar moeten onderwijzen. Volgens onderwijshoogleraar Paul Krischner van de Open Universiteit zijn we doorgeslagen in allerlei experimentele onderwijsvormen en is het tijd om terug te keren naar de basis.

Bekijk hier de hele reportage

Fietsers aangesproken op verkeersgedrag

Koud, miezerige regen. Echt fietsweer was het vanochtend niet. Toch was er een uitgebreide controle van de politie, gericht op het gedrag van wielrenners. Met z'n vieren naast elkaar, geen voorrang verlenen en de binnenbocht nemen op een rotonde. Zomaar wat ergernissen die groepen amateurwielrenners kunnen veroorzaken. Motoragenten en motards uit Nederland en België spraken wielrenners aan op hun verkeersgedrag in de Voerstreek en het Heuvelland. De campagne heet: Ik Fiets Vriendelijk. Maar in de praktijk laat dat nogal te wensen over.

Bekijk hier de hele reportage

Stadsgoud maakt Maastricht leuker en beter

De stad leuker en beter maken met hulp van de inwoners. Stadsgoud Maastricht, een wedstrijd waarmee in totaal 100.000 euro te verdienen valt. Twaalf projecten maken kans gerealiseerd te worden.

Bekijk hier de hele reportage

Varkensfestival in Mechelen

Het beeld van springende, blije koeien die voor het eerst de wei ingaan kennen we. Vandaag was het de beurt voor de varkens, bijvoorbeeld in Mechelen, maar dat gaat er toch heel wat anders aan toe.

Bekijk hier de hele reportage

Volleybalsters Peelpush terug naar het hoogste niveau

Volleybalsters van Peelpush kampioen in de Topdivisie. Tegen de directe concurrent vv Utrecht won het team in de Meijelse sporthal De Körref zondagmiddag met 3-0. Na één seizoen keert Peelpush terug in de eredivisie.

Bekijk hier de hele reportage

Presentatie: Fabienne Nijsten

L1mburg Centraal

Ons nieuws, jouw verhaal, dagelijks om 17:30 op L1 TV.
Meer L1mburg Centraal op L1.nl/L1mburgCentraal.

Logo 1Limburg

Programma's