L1mburg Centraal - 13 nov 2018

L1mburg Centraal - 13 nov 2018

Stress onder collega's, doden in woning Sittard, een noodmap in Heerlen, de brandweer in een nieuw pak en meer Limburgs nieuws ...

L1mburg Centraal van dinsdag 13 november:

Met de volgende onderwerpen:

Eén op 5 werkcollega's heeft stress

Het is inmiddels beroepsziekte nummer 1. Meer dan een miljoen mensen in ons land loopt jaarlijks het risico op een burn-out en andere werkgerelateerde psychische klachten. En het aantal mensen dat last heeft van werkstress neemt toe. Uit onderzoek van het CBS blijkt dat 1 op de 5 werknemers stress ervaart op het werk. 16 procent (2017) van de werknemers heeft zelfs burn-out klachten. Een stijging van 3 procent ten opzichte van de vorige meting. Werknemers die stress hebben, ervaren vooral desinteresse vanuit de leidinggevende. Dat ziekteverzuim als gevolg van stressklachten op het werk kost de samenleving jaarlijks inmiddels 2,5 miljard euro.

Bekijk hier de hele reportage

Twee doden in woning in Sittard

De oorzaak van de dood van twee mensen in een woning in Sittard ligt in de relationele sfeer. Uit onderzoek is gebleken dat beide slachtoffers door messteken om het leven zijn gekomen, meldt de politie dinsdagmiddag. De politie gaat ervan uit dat de man eerst de vrouw om het leven heeft gebracht en vervolgens zichzelf van het leven heeft beroofd. De twee levenloze lichamen werden maandagavond rond 19:00 uur door de politie gevonden in de woning van het appartementencomplex aan de Beethovenstraat.

Bekijk hier de hele reportage

Een noodmap die levens kan redden

Wat is je bloedgroep? Welke medicijnen gebruik je? Welk familielid moet er gebeld worden? Allemaal vragen die hulpverleners je stellen als ze je behandelen. Maar als je alleen thuis bent en onwel bent geworden, kun je ze misschien niet allemaal beantwoorden. Daarom introduceert de gemeente Heerlen nu een noodmap: een map met persoonlijke gegevens die uiteindelijk levens kan redden.

Bekijk hier de hele reportage

Twee Limburgse kroegen in top 10 van Café Top 100

Café De Klep uit Venlo is een van de tien beste cafés van Nederland. De kroeg is namelijk terug te vinden op nummer vier in de Café Top 100 van Misset Horeca. De Klep, die vorig jaar nog achtste werd, is niet het enige Limburgse café dat in de top 10 staat. Tapperie De Gats uit Sittard bezet de negende plek.

Bekijk hier de hele reportage

Vrouwennetwerk opgericht aan Universiteit Maastricht

Hoe hoger de functies bij de Universiteit Maastricht, hoe minder vrouwen er te zien zijn. En dat moet veranderen. Een aantal vrouwelijke medewerkers van de universiteit heeft een vrouwennetwerk opgericht.

Bekijk hier de hele reportage

Arriva verkoopt treinnaam voor steun aan kinderen

Arriva gaat vier fondsen financieel ondersteunen die als doel hebben ervoor te zorgen dat elke jongere kan meedoen aan sport, muziek en cultuur, ongeacht het inkomen van hun ouders. Daartoe heeft de bus- en treinvervoerder samen met de provincie in het Huis voor de Sport dinsdag een samenwerkingsovereenkomst getekend. Arriva gaat de naam van één van zijn treinen 'verkopen' aan de hoogste bieder. Iedere organisatie of bedrijf op het gebied van sport, cultuur en natuur kan die naam voor een jaar 'kopen'.

Bekijk hier de hele reportage

Brandweer van zwart naar beige

Niet langer zwart, maar beige. Dat zijn de nieuwe pakken van het Noord-Limburgse brandweerkorps. Als eerste van Nederland kregen de brandweerlieden vandaag hun nieuwe werkkloffie; de rest van het land volgt de komende maanden.

Bekijk hier de hele reportage

Presentatie: Fabienne Nijsten

L1mburg Centraal

Ons nieuws, jouw verhaal, dagelijks om 17:30 op L1 TV.
Meer L1mburg Centraal op L1.nl/L1mburgCentraal.

Logo 1Limburg

Albanese bende: 'Makelaars durven geen aangifte te doen'

Albanese bende: 'Makelaars durven geen aangifte te doen'

Naar aanleiding van het oprollen van een grote Albanese drugsbende in Geleen werden verschillende partijen, waaronder makelaars, opgeroepen om waakzamer te zijn. De drempel voor makelaars om aangifte te doen als criminelen een woning aanschaffen, is echter…

Negen jaar gevangenis voor Sittardse nepagent

Negen jaar gevangenis voor Sittardse nepagent

De rechter heeft Berry A. (33) veroordeeld tot een celstraf van negen jaar, omdat de Sittardenaar een gewelddadige overval heeft gepleegd in 2017. Hij deed zich destijds voor als lid van een arrestatieteam.

Programma's