L1mburg Centraal - 13 mrt 2019

L1mburg Centraal - 13 mrt 2019

Artiesten op 50ste Pinkpop bekend, gewonde bij gasexplosie en woningbrand in Heerlen, kunstkeuring TEFAF en meer Limburgs nieuws...

L1mburg Centraal van woensdag 13 maart 2019.

Met de volgende onderwerpen:

50ste Pinkpop: The Cure, Fleetwood Mac en Mumphord and Sons

Zoals altijd lekte al een aantal namen uit, zelfs nu bij de jubileumeditie van Pinkpop. Dat festival wordt dit jaar voor de 50e keer georganiseerd. In Paradiso in Amsterdam is het programma vanmiddag bekendgemaakt. The Cure, Mumphord and Sons, Armin van Buren en Fleetwood Mac zijn headliners begin juni in Landgraaf. Henk Hover was bij die presentatie in Amsterdam. Hij zit nu in de Pinkpoptrein,

Bekijk hier de hele reportage

Gewonde bij gasexplosie en woningbrand in Heerlen

De politie noemt het een wonder dat een Heerlenaar niet is omgekomen bij een explosie in zijn woning. Er ontstond dinsdagavond een gasexplosie, waarop een brand volgde. De man ligt met ernstige brandwonden in een gespecialiseerd ziekenhuis in Aken. In het appartement aan de Bradleystraat in de Heerlense wijk Heerlerbaan brak dinsdagavond iets na 22:30 uur brand uit na een gasexplosie. De klap was in de nabije omgeving te horen.

Bekijk hier de hele reportage

Klimaatmars Maastricht: Snelle koude douche, geen plastic tassen

Delphine de Potter studeert in Maastricht. Zij wacht niet op de klimaatmaatregelen van de overheid. De Belgische is mede-organisator van de Klimaatmars vrijdag in Maastricht. In haar dagelijks leven probeert ze het milieu zoveel mogelijk te ontzien. Ze heeft geen auto, gebruikt spaarlampen, doet niet aan verpakkingen en ze begint haar dag met een korte koude douche.

Bekijk hier de hele reportage

Op wie ga jij stemmen volgende week woensdag?

Nog precies een week en dan zijn de Provinciale Statenverkiezingen. In Limburg zijn 47 zetels te verdelen. 13 partijen doen mee aan de verkiezingen, waaronder een aantal nieuwkomers: DENK, Forum voor Democratie en voor het eerst in jaren doet de ChristenUnie ook weer mee in onze provincie. Over die verkiezingen praten we met politiek redacteur Jean van Hoof van L1.

Bekijk hier de hele reportage

Kunststukken TEFAF klaar voor keuring

De hallen van het MECC in Maastricht zijn volledig ingericht, alle kunst is uitgestald. Kortom: Maastricht is klaar voor de TEFAF. Donderdag is de preview van de wereldberoemde kunst- en antiekbeurs. Vooraf wordt alle kunst natuurlijk gekeurd. Die keuring staat onder leiding van de nieuwe voorzitter van de TEFAF Wim Pijbes, voormalig directeur van het Rijksmuseum in Amsterdam.

Bekijk hier de hele reportage

Presentatie: Fabienne Nijsten

L1mburg Centraal

Ons nieuws, jouw verhaal, dagelijks om 17:30 op L1 TV.
Meer L1mburg Centraal op L1.nl/L1mburgCentraal.

Logo 1Limburg

Programma's