L1mburg Centraal - 12 okt 2018

L1mburg Centraal - 12 okt 2018

Oude foto's van Venlo, een robot die eieren raapt, boze woonwagenbewoners, sloop De Plu Heerlen gestart en nog meer nieuws...

L1mburg Centraal van vrijdag 12 oktober

In deze uitzending onder meer:

Hoe zag Venlo er uit rond 1850?

Er zijn oude foto's van Venlo opgedoken, gevonden in een schriftje. Een foto-album uit het midden van de negentiende eeuw en dat is bijzonder, want er zijn nauwelijks albums uit die tijd.

Bekijk hier de hele reportage

Eierrobot gaat pluimveehouders helpen

Stel je voor, je bent kippenboer en je moet iedere dag uren over de grond van de stal kruipen om eieren te rapen. Die de vrijlopende kippen dus niet netjes in het daarvoor bestemde bakje hebben gelegd, maar ergens in de stal. Dat moet handiger. Pluimveehouder Peter Janssen uit Ysselsteyn hoopt dat de proef met een poultrybot, zoals dat hulpje wordt genoemd, slaagt. Het is een proefmodel en achter de schermen wordt al gewerkt aan zijn opvolger, de Eggcollector. Die kan ook de temperatuur in de stal in de gaten houden of fijnstof.

Bekijk hier de hele reportage

Tips voor sporters die online beter willen presteren

Als je bekend bent moetje een beetje voorzichtig zijn met wat je online zet. Meestal gaat dat goed, maar lang niet altijd. Zoals bijvoorbeeld enkele jaren geleden voetballer Gregory van der Wiel de mist in ging. Hij had zich voor een wedstrijd afgemeld bij bondscoach Bert van Marwijk met een hersenschudding, maar ging vervolgens wel op stap en poste daar een gezellige foto bij... Niet handig. Vindt ook Nicolle Adriaens. Zij geeft cursussen aan sporters en bedrijven die zich online beter willen profileren.

Bekijk hier de hele reportage

Steeds meer woonwagenbewoners zijn ontevreden

Eerst Beek, toen Heythuysen, vandaag Heerlen. Het protest onder woonwagenbewoners breidt zich uit in Limburg.

Bekijk hier de hele reportage

Veerle is Miss Oktoberfeest

Lederhosen, Dirndls, liters pullen bier. Oftewel, het Oktoberfeest. Dat begint morgen weer in Sttard. Ook een vast onderdeel van de feestelijkheden: de Miss Oktoberfeest. Dit jaar is dat Veerle Smets.

Bekijk hier de hele reportage

Sloopkogel door De Plu in Heerlen

Al jaren staat het leeg en lang is er gesteggeld over een nieuwe bestemming. Maar, vandaag gaat dan eindelijk de sloopkogel erdoorheen, De Plu in Heerlen. De sloop is onderdeel van een totale make-over van een gedeelte van de Heerlense binnenstad. Vooral de omwonenden van het complex in het hart van Heerlen zijn blij, want ze hadden jarenlang overlast van junkies die het complex hadden overgenomen.

Bekijk hier de hele reportage

Verder...

De nieuwe bisschop van Roermond, daar gaan we over spreken. Harrie Smeets is zijn naam, nu nog deken in Venray. Deze week werd bekend dat hij het hoogste ambt in het bisdom Roermond gaat bekleden. Ons panel blikt terug:


Presentatie: Wouter Nelissen

L1mburg Centraal

Ons nieuws, jouw verhaal, dagelijks om 17:30 op L1 TV.
Meer L1mburg Centraal op L1.nl/L1mburgCentraal.

Logo 1Limburg

Programma's