L1mburg Centraal - 12 juli 2019

L1mburg Centraal - 12 juli 2019

Wie wint er morgen het OLS? Je autobanden klaar voor vakantie, zwemster Inge Janssen uit Maastbracht wil naar Olympische spelen Tokio en meer Limburgs nieuws...

L1mburg Centraal van vrijdag 12 juli 2019.

Met de volgende onderwerpen:

Wie wint er morgen het OLS?

Het is niet alleen het weekend van Bospop, maar ook dat van het OLS. Morgen is het zover, dan strijden 25 Limburgse schutterijen om d'un Um in Sevenum. Dat zijn de schutterijen die over zijn gebleven vorig weekend na een spannende krachtmeting. Er kan er maar eentje overblijven. En een van de kanshebbers is schuttertij St. Lambertus in Oirsbeek. Daar werd deze week nog volop geoefend voor de grote dag van morgen. Lukt het schutterij om na 45 jaar d'n Um weer naar Oirsbeek te halen?

Bekijk hier de hele reportage

Je autobanden klaar voor vakantie

Zomervakantie! Voordat we met de auto op vakantie gaan controleren we de olie en de ruitenwisservloeistof. Maar regelmatig wordt de bandenspanning nog wel eens vergeten. Veel mensen weten niet hoeveel lucht er in hun band moet. Toch kun je flink wat geld, brandstof en uitstoot besparen als je je banden op de juiste luchtdruk hebt.

Bekijk hier de hele reportage

Deel 5 van zomerserie Nao 't zuuje

We volgen deze week verslaggever Wouter Nelissen. Hij reist samen met cameraman Xavier Comuth door de provincie. Hij startte in het noorden, in Mook, en zakt af naar het zuiden, eindigend in Mesch. De uitdaging zit hem in het vervoer, de mannen hebben namelijk geen eigen vervoermiddel. Ze moeten een lift zien te krijgen. Per tractor zijn ze inmiddels in het zuiden van de provincie beland. Waar we ze oppikken in Valkenburg.

Bekijk hier de hele reportage

Zwemster Inge Janssen uit Maastbracht wil naar Olympische spelen Tokio

Het is begonnen. Het kwalificatie-traject voor de Olympische Spelen. Inge Janssen uit Maasbracht wil zich op het WK verzekeren van een ticket voor Tokio. Op de wereldkampioenschappen in Zuid-Korea moet ze dan wel bij de eerste twaalf eindigen. In haar trainingsbad in Eindhoven werden deze week de laatste salto's geoefend.

Bekijk hier de hele reportage

Arons muziek in Heerlen sluit na 35 jaar de deuren

Een begrip in de Limburgse muziekindustrie is binnenkort niet meer. Familiebedrijf Arons Muziek in Heerlen sluit na 35 jaar de deuren. De muziekwinkel verkocht niet alleen instrumenten maar ondersteunde ook evenementen zoals Pinkpop, Pop on Top en ParkCity Live. Toch blijkt de zaak openhouden niet langer haalbaar. Een moeilijk besluit voor eigenaar Jeroen Arons.

Bekijk hier de hele reportage

Start van 3 daagse muziekfestival Bospop

Een regenjas of een poncho. Geen overbodige luxe voor bezoekers van Bospop, Vandaag is dag 1 van het 3 daagse muziekfestival, dat voor de 39ste keer in Weert wordt georganiseerd. Het belooft de drukste editie ooit te worden. Verslaggever Lex van Moorsel is op t festivalterrein.

Bekijk hier de hele reportage

Verwaarloosde leeuw Simba aangekomen in Maastricht

Eindelijk is hij gered: de verwaarloosde leeuw Simba uit Bagdad. Vanmiddag kwam ie aan op het vliegveld in Beek en daarna wordt het roofdier opgevangen door stichting Leeuw. De reddingsactie is een initiatief van twee Nederlandse militairen. Zij zagen op de markt in Bagdad het dier zitten.
De kooi was te klein en de leeuw was zwaar verwaarloosd. Na crowdfunding kon Simba eindelijk gered worden.

Bekijk hier de hele reportage

Presentatie: Kirsten Paulus

L1mburg Centraal

Ons nieuws, jouw verhaal, dagelijks om 17:30 op L1 TV.
Meer L1mburg Centraal op L1.nl/L1mburgCentraal.

Logo 1Limburg

Programma's