L1mburg Centraal - 12 jan 2019

L1mburg Centraal - 12 jan 2019

De Limburgs Buuttekampioen, 'Gele Hesjes', zakpalen, wielrennen en voetbal en meer Limburgs nieuws...

L1mburg Centraal van zaterdag 12 januari 2019:

Met de volgende onderwerpen:

Bas van Neer wint Groot Limburgs Buuttekampioenschap

Bas Van Neer uit Susteren is de winnaar van het Limburgs Buuttekampioenschap 2019. In de Oranjerie in Roermond kwam de 43-jarige Van Neer gisteravond als beste uit de verf. De eigenaar van een café in Susteren won het Buuttekampioenschap met zijn buut: Werk höbbe is niks. Van Neer is voo het eerst buuttekampioen.... en dat werd gisteravond gevierd, natuurlijk in zijn eigen café.

Bekijk hier de hele reportage

Echt-Susteren vastelaovesmecca

Het is daar vruchtbare grond in Susteren Ze domineren daar waar het de carnavalsartiesten betreft. Niet alleen van Bas van Neer komt daar vandaan, ook de winnaars van het LVK 2018, Spik en Span komen uit Susteren en ook de Jeugdbuuttekampioen van afgelopen jaar, Eva Dewaide, komt uit Susteren

Bekijk hier de hele reportage

Opnieuw protesten door 'Gele Hesjes' in Limburg

De vrachtwagenchauffeur die doorreed na een dodelijk ongeval op de grensovergang bij Eijsden is nog steeds spoorloos. Bij de aanrijding kwam een activist van de Gele Hesjes om het leven. Het ongeluk gebeurde gisteravond. Toen blokkeerden enkele tientallen Gele Hesjes de autosnelweg richting Maastricht. De Belgische politie vroeg de betrokken trucker na het incident zijn vrachtwagen even verderop neer te zetten. In plaats daarvan ging hij er vandoor. De identiteit van de chauffeur is inmiddels bekend, maar de politie heeft hem nog niet opgepakt. Ook vandaag zijn er weer acties van de Gele Hesjes. Onder meer in Maastricht en Weert wordt er gedemonstreerd.

Bekijk hier de hele reportage

Ergernis over zogenoemde zakpalen

Ze vormen een grote bron van ergernis, de zogenoemde zakpalen. Je kent ze wel, die paaltjes in binnensteden die de gewone automobilist moeten weren, maar in de grond zakken als bussen, taxi's en hulpdiensten door willen. Maar veel automobilisten weten niet dat ze er staan en rijden dus vrolijk achter die bus of taxi aan. Met als gevolg dat de palen opeens omhoog komen en de auto beschadigen. Omwonenden van het centrum in Maastricht zijn de ondingen zat en hopen dat de gemeente ze wil vervangen door bijvoorbeeld een slagboom.

Bekijk hier de hele reportage

Studenten voorbereiden op buitenlandse reizen

Veel Limburgse middelbare scholieren reizen dit jaar weer naar het verre buitenland om nieuwe culturen te leren kennen. Gisteravond kwamen meer dan 1000 jongeren bij elkaar in Weert voor het project Global Exploration. Mirte Karsten uit Sittard bereidt de scholieren voor op de cultuurshock die hen dit jaar te wachten staat.

Bekijk hier de hele reportage

Poels leeft ontspannen naar Tour Down Under

Wout Poels wordt door collega-renners getipt als belangrijkste kandidaat om de Tour Down Under te winnen. De renner uit Blitterswijck vertrok al na de Kerst naar Australië om zo goed mogelijk te acclimatiseren. Dinsdag begint de wedstrijd. Poels heeft geen last van druk. Hij leeft ontspannen toe naar de start.

Bekijk hier de hele reportage

Reginald Thal en Eric van der Luer over tweede seizoenshelft

Voor MVV en Roda JC staat de tweede seizoenshelft op het punt van beginnen. Morgen trappen beide ploegen af met een thuiswedstrijd. Beide teams vinden we terug in de middenmoot van de KeukenKampioen Divisie. MVV: 11de en Roda op de 8ste plaats. En dat is misschien, tot nu toe, teleurstellend. We praten er verder over met oud-voetballers Reginald Thal en Eric van der Luer. Ook samen gevoetbald eind jaren 80 bij MVV.

Bekijk hier de hele reportage

Presentatie: Kirsten Paulus

L1mburg Centraal

Ons nieuws, jouw verhaal, dagelijks om 17:30 op L1 TV.
Meer L1mburg Centraal op L1.nl/L1mburgCentraal.

Logo 1Limburg

Programma's