L1mburg Centraal - 12 augustus 2019

L1mburg Centraal - 12 augustus 2019

De spreekkamer van de toekomst, Gele hesjes protesteren bij ABP in Heerlen, in Horst pakken ze duivenoverlast aan met een slechtvalk, schoonspringster blikt terug op EK en meer Limburgs nieuws...

L1mburg Centraal van maandag 12 augustus 2019.

Met de volgende onderwerpen:

Laurentius Ziekenhuis Roermond onder verscherpt toezicht

De patiënten van het Laurentius zullen er niks van merken, maar het ziekenhuis van Roermond staat onder verscherpt toezicht. Probleem is dat de Raad van Bestuur en de Raad van Toezicht op dit moment allebei uit slechts 1 persoon bestaan. Dat is een onwenselijke situatie voor de Gezondheidsinspectie. Vorige maand trad de complete Raad van Toezicht af wegens een meningsverschil met de Raad van Bestuur over het aantrekken van een tweede bestuurder. Op dit moment is alleen bestuursvoorzitter Marja Weijers nog in functie.

Bekijk hier de hele reportage

Dit wordt de spreekkamer van de toekomst

Het is een kamer waar letterlijke elke emotie voorbij komt. Vreugde, opluchting, verbazing, intens verdriet, het komt allemaal voorbij in een spreekkamer van het ziekenhuis. Dan staat de witte kamer met tl-verlichting en saaie tafel opeens in je geheugen gegrift. Om een soort spreekkamer 2.0 te creëren, loopt er in het Maastrichtse ziekenhuis een experiment, op zoek naar de spreekkamer van de toekomst.

Bekijk hier de hele reportage

Gele hesjes geven chocolademunten aan ABP in Heerlen

Een nieuwe actie vandaag van de gele hesjes. Dit maal bij pensioenfonds ABP in Heerlen. Een kleine groep actievoerders overhandigde daar vandaag een kliko gevuld met chocolademunten om te protesteren tegen de kortingen op de pensioenen.

Bekijk hier de hele reportage

Lex Uiting brengt publiek Zomerparkfeest in vervoering

Venlo liep uit voor de laatste avond van het Zomerparkfeest. Het gratis evenement ontving een recordaantal bezoekers. Een van de publiekstrekkers was Venlonaar Lex Uiting. Met zijn live band bracht hij het publiek in vervoering. Een feest van herkenning met alleen maar Limburgse klassiekers.

Bekijk hier de hele reportage

Kerken in Horst willen van duivenoverlast af door inzetten slechtvalk

In Horst aan de Maas zijn ze de duivenoverlast meer dan zat. Wilde duiven zitten al jaren rond de kerktorens in de gemeente en daar poepen ze alles onder. Een hardnekkig probleem waarvoor de parochie de oplossing lijkt te hebben door het inzetten van een slechtvalk om de duiven te verjagen. Maar daar is de plaatselijke postduivenvereniging niet blij mee.

Bekijk hier de hele reportage

Schoonspringster Inge Jansen blikt terug op EK

Limburg heeft er een Europees kampioene bij. Schoonspringster Inge Jansen pakte afgelopen week de gouden medaille tijdens het EK in Kiev. Haar mooiste prestatie in haar lange carrière.

Bekijk hier de hele reportage

Presentatie: Bas van Mulken

L1mburg Centraal

Ons nieuws, jouw verhaal, dagelijks om 17:30 op L1 TV.
Meer L1mburg Centraal op L1.nl/L1mburgCentraal.

Logo 1Limburg

Programma's