L1mburg Centraal - 11 jun 2019

L1mburg Centraal - 11 jun 2019

Uitzetting dreigt voor Albanese kinderen, opknapbeurt voor vuursteenmijn van Rijckholt, beschilder je eigen doodskist en meer Limburgs nieuws...

L1mburg Centraal van dinsdag 11 juni 2019.

Met de volgende onderwerpen:

De Jong nieuwe hoofdtrainer Roda JC

Utrechter Jean-Paul de Jong wordt de nieuwe trainer van Roda JC. De Jong is daarmee de eerste aanwinst van de kersverse eigenaar van de Kerkraadse club, Mauricio de la Vega.

Bekijk hier de hele reportage

Uitzetting dreigt voor Albanese kinderen

Ze zijn hier geboren en opgegroeid, zitten hier op school en spreken de taal van hun Albanese ouders niet. Nu dreigen ze te worden uitgezet naar het land van hun ouders, Albanië. De Maastrichtse Nutsschool, waar twee van de drie kinderen op zitten, probeert te voorkomen dat de kinderen en hun moeder worden teruggestuurd naar het Oost-Europese land.

Bekijk hier de hele reportage

Petra Dassen geïnstalleerd in haar geboorteplaats Kerkrade

Het nieuws is al enkele maanden bekend, maar vanavond wordt Petra Dassen eindelijk geïnstalleerd tot nieuwe burgemeester van Kerkrade. Dat gebeurt tijdens een bijzondere raadsvergadering in GaiaZOO. Ze was ruim 8 jaar burgemeester van Beesel en werd twee keer uitgeroepen tot beste bestuurder van een kleine gemeente.

Bekijk hier de hele reportage

Opruimen op de Pinkpop-camping

De dag na Pinkpop is de dag van het opruimen en afbreken én de dag van de uittocht van de campinggasten. De eersten verlieten de camping al vroeg in de ochtend, maar zo rond half tien kwam het echt op gang. De meesten waren tevreden, sommigen wat minder vanwege het weer of de line-up.

Bekijk hier de hele reportage

Oranjestemming nog ver te zoeken

De Oranje-voetbalvrouwen hebben de eerste wedstrijd op het WK in Frankrijk gewonnen met 0-1, in blessuretijd, tegen Nieuw Zeeland. Het WK is in volle gang, het elftal deels Limburgs. Sterspeelster Lieke Martens bijvoorbeeld. Je zou zeggen dat het land dus volop in oranjestemming is. Maar met de oranjeversieringen op straat valt het nog wat tegen.

Bekijk hier de hele reportage

De Montagnards hebben door Lieke een levendig vrouwenteam

De eerste wedstrijd van het Nederlands vrouwenteam op het WK in Frankrijk zit er op. In Lieke Martens' geboortedorp Nieuw-Bergen profiteert de plaatselijke voetbalclub van de Martens voorbeeldfunctie. Met dank aan de achtertuin van haar ouderlijk die grensde aan de voetbalvelden. Sinds jaren hebben De Montagnards weer een levendig vrouwenteam. De jonge vrouwen zijn geen hartsvriendinnen van de Oranje Leeuwin, maar de link met Lieke leeft vooral nu als nooit tevoren.

Bekijk hier de hele reportage

Opknapbeurt voor vuursteenmijn van Rijckholt

Eerherstel voor de mijnwerkers uit de prehistorie. Het opknappen van de vuursteenmijn van Rijckholt komt steeds dichterbij. Deze archeologische schat, uniek in de wereld, krijgt een grote opknapbeurt. De plannen voor de renovatie kregen een uitmuntende beoordeling. Het opknappen kost ongeveer 200.000 euro. Ieder jaar tussen april en oktober zijn er rondleidingen in de vuursteenmijn.

Bekijk hier de hele reportage

Beschilder je eigen doodskist, het kan in Gulpen

Zelf zorgen voor een mooie persoonlijke tint tijdens je uitvaart. Dat kan door het beschilderen van je eigen doodskist. Uitvaartondernemer Arthur Nijsten uit Gulpen biedt die mogelijkheid. In het atelier in zijn tuin kunnen mensen terecht om de kist te schilderen waarin ze worden begraven.

Bekijk hier de hele reportage

Presentatie: Fabienne Nijsten

L1mburg Centraal

Ons nieuws, jouw verhaal, dagelijks om 17:30 op L1 TV.
Meer L1mburg Centraal op L1.nl/L1mburgCentraal.

Logo 1Limburg

Programma's