L1mburg Centraal - 11 juli 2019

L1mburg Centraal - 11 juli 2019

Kortere wachttijden in de zorg door anderhalvelijnszorg, Bospop verwacht ongekend veel gasten en een dag na de steekpartij in Kerkrade en meer Limburgs nieuws...

L1mburg Centraal van donderdag 11 juli 2019.

Met de volgende onderwerpen:

Een dag na de steekpartij in Kerkrade

Een dag na het vreselijke steekincident in Kerkrade waarbij een 42 jarige vrouw om het leven kwam zit de schrik er nog steeds goed in. In de buurt Erensteinerveld kenden veel mensen het slachtoffer en de dader.

Bekijk hier de hele reportage

Kortere wachttijden in de zorg door anderhalvelijnszorg

Het zou goedkoper moeten zijn en leiden tot kortere wachttijden. Anderhalve lijnszorg. Zorg die te complex is voor de huisarts en te simpel voor het ziekenhuis. In Maastricht en Heerlen is dik 5 jaar hiermee een proef gedaan in zogenaamde stadspoli's. Deze proef is uniek in Nederland.
Aan tafel: Bem Bruls, huisarts in Heerlen en Esther van Engelshoven, directeur Pluspunt Medisch Centrum.

Bekijk hier de hele reportage

Deel 4 van zomerserie Nao t zuuje

Verslaggever Wouter Nelissen reist samen met cameraman Xavier Comuth door de provincie. Van noord naar zuid, beginnend in Mook, eindigend in Mesch. Maar niet met een eigen vervoermiddel. Nee, de mannen moeten een lift zien te krijgen. Gisteren ging de reis per oorlogsjeep door de Peel, en die jeep heeft ze afgezet in Melick.

Bekijk hier de hele reportage

Bospop verwacht ongekend veel gasten

Nooit eerder verwachtte Bospop zoveel gasten. Het 3-daagse festival in Weert verwelkomt morgen ruim 14.000 muziekliefhebbers, zaterdag zo’n 25.000 en zondag bijna 30.000.

Op het programma staan onder meer Toto, Hall & Oates, John Fogerty, Nile Rodgers en Rowwen Hèze. Nog steeds is onduidelijk of Sting op de planken zal staan. Maar met of zonder Sting, vandaag waren de laatste voorbereidingen.

Bekijk hier de hele reportage

Songfestivalkoorts in Maastricht

Om de songfestivalkoorts in Maastricht verder aan te wakkeren heeft de gemeente een idee. Iedere Maastrichtse wijk adopteert symbolisch een land dat meedoet aan het Eurovisie Songfestival. Bijvoorbeeld het Jekerkwartier koppelt zich aan Duitsland en Wolder aan Portugal. Zo ver is het natuurlijk nog lang niet maar toch. We hebben een klein wijkonderzoek gedaan.

Bekijk hier de hele reportage

Minister van Nieuwenhuizen voor de tweede dag in Limburg

Voor de tweede keer in twee dagen tijd was ze in Limburg, minister Cora van Nieuwenhuizen. Gisteren sprak ze met inwoners van Eijsden, dat ging over de lawaai overlast van vliegveld Bierset. Vandaag bezocht ze een aantal Maasdorpen in Noord-Limburg. Onderwerp van gesprek: het verleggen en het verhogen van dijken in het gebied. Jean van Hoof is op de redactie.

Presentatie: Kirsten Paulus.

L1mburg Centraal

Ons nieuws, jouw verhaal, dagelijks om 17:30 op L1 TV.
Meer L1mburg Centraal op L1.nl/L1mburgCentraal.

Logo 1Limburg

Programma's