L1mburg Centraal - 10 oktober 2019

L1mburg Centraal - 10 oktober 2019

The Passion komt naar Roermond, bliksemstages voor jongeren, drukbezochte stille tocht in Brunssum, racen in de stromende regen en meer Limburgs nieuws...

L1mburg Centraal van donderdag 10 oktober 2019:

Met de volgende onderwerpen:

The Passion komt naar Roermond

Er komt volgend jaar toch een groot landelijk tv-evenement naar Limburg. Maastricht greep naast het Songfestival, maar Roermond wordt op 20 april 2020 het toneel voor The Passion. Dat maakte de organiserende omroep EO bekend. Het lijdensverhaal van Christus, maar dan in een modern jasje. Al jaren kan het spektakel rekenen op miljoenen kijkers.

Bekijk hier de hele reportage

Stille tocht voor Brunssums meisje

Honderden witte rozen waren in Brunssum te zien bij de stille tocht voor het meisje van vijf dat vorige week om het leven kwam bij een brand in de ouderlijke woning. De tocht ging van het gemeentehuis naar het huis waar het drama zich heeft afgespeeld. De deelnemers was gevraagd geen kaarsen mee te nemen, maar in plaats daarvan een witte roos. Ook burgemeester Gerd Leers was aanwezig. Na de tocht gaf hij een toespraak en was er een muzikale voordracht door zanger Martin Hurkens.

Bekijk hier de hele reportage

Veiligheid in gevaar: op 33 bouwplaatsen werk stilgelegd

Bij een grote controle op bouwplaatsen in Zuid-Limburg is de veiligheid van de bouwvakkers ernstig in gevaar. De Inspectie SZW heeft op 33 plekken de werkzaamheden per direct stilgelegd. Ook zijn er tientallen waarschuwingen uitgedeeld. De grote controle vond plaats op bouwplaatsen in Maastricht, Kerkrade en de directe omgeving.

Bekijk hier de hele reportage

Bliksemstages voor jongeren

Arme kinderen die arm blijven. Het is een van de meest hardnekkige problemen in Limburg. Onze provincie heeft ruim 15.000 kinderen die in armoede leven en veel van die gezinnen komen maar moeilijk uit de problemen. Om jongeren te laten zien hoe ze uit die armoedecirkel kunnen breken, organiseert JINC bliksemstages. Bezoekjes aan bedrijven met de banen voor de toekomst. Beroepen die ze thuis in de buurt niet zo vaak tegenkomen. Vandaag stond Ziggo Vodafone op het programma.

Bekijk hier de hele reportage

Agent op leeftijd topfit

Eerder dit jaar werd hij nog aangepast, omdat er steen en been over werd geklaagd door de deelnemers: de fitheidstest voor agenten. Hij is ook niet gemakkelijk, maar je moet natuurlijk ook wel fit zijn als agent.

Bekijk hier de hele reportage

Formule 1 als het pijpenstelen regent

Stel je bent autocoureur en rijdt met 300 kilometer per uur en het regent flink. Dan zie je vrijwel niets, zeker niet als er ook nog een auto vlak voor je rijdt. Zondag staat de race van Japan op het programma voor Max Verstappen. Er wordt noodweer verwacht. Mogelijk wordt de kwalificatie op zaterdag zelfs verplaatst vanwege de regen.

Bekijk hier de hele reportage

Presentatie: Wouter Nelissen

L1mburg Centraal

Ons nieuws, jouw verhaal, dagelijks om 17:30 op L1 TV.
Meer L1mburg Centraal op L1.nl/L1mburgCentraal.

Logo 1Limburg

Programma's