L1mburg Centraal - 10 okt 2018

L1mburg Centraal - 10 okt 2018

Nieuwe bisschop, Frans Timmermans baas van Europa?, Programma 11e van de 11e, ​Limburgse bodemschatten en nog meer nieuws...

L1mburg Centraal van woensdag 10 oktober:

In deze uitzending onder meer:

Bekendmaking nieuwe bisschop

Harrie Smeets wordt de nieuwe bisschop van Roermond. Met hem krijgt Limburg een communicatieve bisschop die midden tussen de mensen staat en die de lijn van Wiertz voorlopig voortzet. Vanmiddag werd de nieuwe bisschop gepresenteerd.

Bekijk hier de hele reportage

Timmermans baas van Europa?

Politicus Frans Timmermans zal woensdagmiddag in Heerlen bekend maken dat hij zich kandidaat stelt als lijsttrekker voor de Partij van de Arbeid bij de verkiezingen voor het Europees Parlement. Ook zou Timmermans bekend maken dat hij zich beschikbaar stelt als zogenoemde 'Spitzenkandidat' voor de Europese sociaaldemocraten. Dit is de groep waar de PvdA deel van uitmaakt in het Europees Parlement.

Bekijk hier de hele reportage

Programma 11e van de 11e bekend

Over een dag en een maand is het zover. De 11e van de 11e. Vandaag werd bekend wie daar allemaal zullen optreden. Onder meer Fiorenza, Beppie, Bjorn en Mieke, Marleen Rutten en Moerepetazie.

Moerepetazie is het Weerts dialect voor wortelstampot. De eerste carnavalskraker schreven de groep in 2012. Maar ze zaten niet stil de afgelopen jaren en inmiddels zijn er 15 nummers van de gelegenheidsband. En nu mogen ze dus tijdens de opening van het caravalsseizoen het podium beklimmen.

Bekijk hier de hele reportage

Presentatie: Kirsten Paulus

L1mburg Centraal

Ons nieuws, jouw verhaal, dagelijks om 17:30 op L1 TV.
Meer L1mburg Centraal op L1.nl/L1mburgCentraal.

Logo 1Limburg

Programma's