L1mburg Centraal - 10 juli 2019

L1mburg Centraal - 10 juli 2019

Maastricht officieel kandidaat voor het organiseren Eurovisiesongfestival, vliegoverlast in Eijsden-Margraten, mogelijk einde wielerseizoen voor Tom Dumoulin en meer Limburgs nieuws...

L1mburg Centraal van woensdag 10 juli 2019.

Met de volgende onderwerpen:

Maastricht officieel kandidaat voor het organiseren Eurovisiesongfestival

Het is officieel. Maastricht is kandidaat om het Eurovisiesongfestival volgend jaar te organiseren. Het bidbook voor het Eurovisiesongfestival in onze provincie is ingeleverd. Een delegatie uit Limburg vertrok vanochtend vroeg naar Hilversum om het bidbook aan te bieden. Met twee bussen vol.

Bekijk hier de hele reportage

Vliegoverlast in Eijsden-Margraten

Minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat kwam vanmiddag langs om te praten over de vliegtuigoverlast in de gemeente Eijsden-Margraten. En dan gaat het niet over het vliegveld in Beek. Maar over het vliegveld in Luik. Sinds 2013 mogen vliegtuigen van Liege Airport bij het landen en opstijgen gebruik maken van het Nederlands luchtruim. Twee problemen spelen daarbij een rol. In België wordt ook 's nachts gevlogen en vaak vliegen de toestellen veel lager boven Eijsden-Margraten dan de bedoeling is. De richtlijn is minimaal 1200 meter hoogte, in de praktijk vliegen ze vaak op 900 meter. En dat betekent dus veel meer geluidsoverlast.

Bekijk hier de hele reportage

Mogelijk einde wielerseizoen voor Tom Dumoulin

Het wielerseizoen van Tom Dumoulin zit er mogelijk op. De knieblessure van Dumoulin is ernstiger dan in eerste instantie werd gedacht. Nu blijkt dat hij een scheurtje in een pees heeft. Hij mag voorlopig niet fietsen. Sander Kleikers staat al klaar voor de uitzending van Tour de L1mbourg straks.

Bekijk hier de hele reportage

Deel 3 van zomerserie Nao t zuuje

Deel 3 van de zomerserie vandaag. De reis van Wouter en cameraman Xavier. Samen gaan ze van Noord- naar Zuid-Limburg, beginnend in Mook, eindigend in Mesch. Maar niet met een eigen vervoermiddel. Nee, de mannen moeten een lift zien te krijgen. Het schiet nog niet heel erg op, na twee etappes zitten ze pas in Meijel.

Bekijk hier de hele reportage

Het kanon van Susteren

Het zal de buitenstaander waarschijnlijk niet veel zeggen, maar in Susteren is het kanon een waar begrip. Sinds de bevrijding staat het op de voormalige markt, In het kader van 75 jaar bevrijding is het toe aan een opknapbeurt.

Bekijk hier de hele reportage

Presentatie: Bas van Mulken

L1mburg Centraal

Ons nieuws, jouw verhaal, dagelijks om 17:30 op L1 TV.
Meer L1mburg Centraal op L1.nl/L1mburgCentraal.

Logo 1Limburg

Programma's