L1mburg Centraal - 10 feb 2019

L1mburg Centraal - 10 feb 2019

Val-trainingen voor ouderen, jeugd aan zet tijdens liedjesfestivals, goed weekend voor Limburgse clubs, nieuw groot spring-concours in Limburg en meer Limburgs nieuws...

L1mburg Centraal van zondag 10 februari 2019:

Met de volgende onderwerpen:

Speciale val-trainingen voor ouderen in Sittard

Elke vijf minuten belandt er ergens in Nederland een oudere op de spoedeisende hulp na een val in en om het huis. En daarmee vormen valpartijen een serieus gezondheidsrisico voor veel senioren. Daarom is er nu in Sittart speciale val-trainingen voor ouderen.

Bekijk hier de hele reportage

Jeugd aan zet tijdens liedjesfestivals

Nog 5 dagen tot het aan Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer. In het weekend voorafgaand zijn de kinderen aan de beurt met het Tiener en het Kinjer Konkoer.

Gisteravond was het Tiener Vastelaoves Konkoer (TVK) in Venray. Net als vorig jaar was ook de lokale favoriet de winnaar: Verrekes Moj!

Vandaag stonden de basisschoolleerlingen op het podium tijdens het Kinjer Vastelaovend Leedjesfestival, het KVL. Hier kwam meidengroep De Gekke Jetjes als winnaar uit de bus.

Bekijk hier de hele reportage

LVK debutant stelt zich voor: 't Graotekoeër

Nog een week tot de grote finale van het 43ste Limburgs Vasteloavesleedjes Konkoer. In het MECC in Maastricht wordt uit 20 optredens het beste vastelaovesleedje van 2019 gekozen. Met maar liefst 7 debutanten op het podium! Tot de finale stellen wij elke dag een nieuwe debutant aan u voor. Vandaag 't Graotekoeër uit Neer die een gooi gaan doen naar de overwinning met Get sjluukskes langer.

Bekijk hier de hele reportage

Sledehondenrace zonder sneeuw in Helden

De winter lijkt dan wel voorbij. Maar voor een echte sledehondenrace is niet perse sneeuw nodig. Dat bleek weer dit weekend in Helden tijdens de grootste sledehondenrace van ons land. Aan de internationale wedstrijd deden 135 deelnemers mee.

Bekijk hier de hele reportage

Goed weekend voor Limburgse clubs

Een goed weekend voor de Limburgse clubs. Fortuna Sittard speelde vanmiddag thuis tegen Excelsior en won in de regen overtuigend van de Rotterdammers. Het werd in Sittard 4-1 voor de thuisploeg. en dat zijn belangrijke punten voor Fortuna.

En ongekende weelde in Venlo. Na de zege gisteravond op Willem ll houdt VVV zelfs zicht op play-offs om Europees voetbal. In Venlo won VVV met 2-1. Makkelijk was het niet, maar de punten bleven wel in de feestvierende Koel.

Bekijk hier de hele reportage

Nieuw groot spring-concours in Limburg

We kennen natuurlijk in Limburg het JIM, Jumping Indoor Maastricht. Maar Limburg is nu een groot concours rijker. Maar liefst 500 paarden uit de hele wereld werden ingevlogen en ondergebracht in de stallen rond De Peelbergen in Kronenberg. Ze zijn hier vanwege de eerste editie van de Winter Masters. Een groot internationaal spring-concours dat qua niveau net iets onder het JIM ligt.

Bekijk hier de hele reportage

Mitch Valize hard op weg naar Olympische Spelen

Over 529 dagen beginnen de Olympische Spelen in Tokyo, maar Mitch Valize is er al dagelijks mee bezig. De handbiker uit Heerlen vertrekt naar een trainingskamp in het Spaanse Alicante. Vlak voor vertrek spraken we met Mitch in Papendal, waar de Nederlands kampioen voltijds met zijn sport bezig is. Om zijn Olympische droom waar te maken.

Bekijk hier de hele reportage

Presentatie: Sander Kleikers

Kijk om 17:30 uur naar L1mburg Centraal

L1mburg Centraal

Ons nieuws, jouw verhaal, dagelijks om 17:30 op L1 TV.
Meer L1mburg Centraal op L1.nl/L1mburgCentraal.

Logo 1Limburg

Programma's