Stembussen L1mbo Top 100 gesloten

Stembussen L1mbo Top 100 gesloten

Er kan niet meer gestemd worden voor de L1mbo Top 100. Voor de tweeëntwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag.

Het Limburgse publiek zorgt voor de samenstelling van de lijst.
Ten opzichte van vorig jaar zijn er wat kleine zaken aangepast.

  • Liedjes die vorig jaar 0 stemmen hebben gekregen zijn van de groslijst afgehaald. Stemmers mogen twee liedjes aandragen voor plaatsing op de groslijst. De L1mbo Top 100 redactie beslist over al dan niet toevoegen van de betreffende nummers.
  • Er kan nog maar gestemd worden op 3 liedjes
  • Maximaal één liedje van dezelfde artiest per stemformulier. dat geldt ook voor samenwerkingen, duetten of optreden onder andere naam. (voorbeeld: Jack Vinders is ook Clara Zoerbier, Stephanie Struijck is ook Stevie Ann en Ondiep is ook Diep Sjit) Dit ter beoordeling aan de redactie.

Het liedje Geneet van 't laeve van Sjef Diederen krijgt ook dit jaar weer een aparte status binnen de L1mbo Top 100. Na zeven maal op de hoogste plek geëindigd te zijn (2001 t/m 2004 en 2008 t/m 2010) wordt het liedje weer symbolisch boven de wedstrijd geplaatst.

De prijs die hoort bij de hoogste notering in de L1mbo Top 100 heeft een paar jaar geleden de naam ‘Geneet van 't Laeve Award’ gekregen.

In 2010 en 2011 jaar won zangduo Thei en Marij deze prijs. In recente interviews noemen ze dit een hoogtepunt in hun 25-jarige carrière. Jack Vinders was drie jaar op rij winnaar van de prestigieuze award met het nummer d’r Kloon. Angelina won in 2016 met Daan goon de Lempkes aon, maar werd toch vorig jaar weer van de troon gestoten door d'r Kloon van d'r Jack. Bekijk hier de volledige L1mbo Top 100 van 2017.

Plat-eweg

Elke zaterdag drie uur lang van 13:00 tot 16:00 uur. Van maandag tot en met woensdag tussen 19:00 en 20:00 uur telkens een uur herhaling. Op donderdag en vrijdag zijn er weer verse uitzendingen vol Limburgstalige muziek.

24/7 op L1.nl/PlatEweg of plateweg.nl.

Luister L1 Radio via L1.nl/Radio of op FM 95.3 en 100.3. L1 Radio is ook via DAB+ te beluisteren, op kanaal 7A.

Krapte op de arbeidsmarkt

Krapte op de arbeidsmarkt

Seizoenopening openluchttheater in Valkenburg

Seizoenopening openluchttheater in Valkenburg

De geschiedenis van de gemeentelijk spaarbank

De geschiedenis van de gemeentelijk spaarbank

Gigantisch orgel voor Noorse kerk

Gigantisch orgel voor Noorse kerk

Oefening Korps Nationale Reserve

Oefening Korps Nationale Reserve

X-triathlon Venray

X-triathlon Venray

Logo 1Limburg

Hoogleraar: 'Gebrekkige aanpak integriteit in Limburg'

Hoogleraar: 'Gebrekkige aanpak integriteit in Limburg'

Hoogleraar staatsrecht Paul Bovend'Eert vindt dat er in Limburg een nieuwe aanpak moet komen voor integriteitsschendingen. Dat zegt hij in een reactie op het boek de Vriendenreünie, dat gaat over de Limburgse integriteitsschendingen van de afgelopen jaren.

Programma's