Zomercarnaval Straatparade Rotterdam Unlimited

Rotterdam

De kleurrijke straatparade van het Rotterdam Unlimited Zomercarnaval.


PERSBERICHT: Volgorde Zomercarnaval Straatparade en kandidaten 'Battle of Drums' bekend

Rotterdam 14 mei 2019 – De volgorde van het razend populaire onderdeel van Rotterdam Unlimited – de Zomercarnaval Straatparade – is bekend. Op zaterdag 27 juli doen er 25 groepen, bestaande uit circa 2500 personen met meer dan 25 nationaliteiten mee aan de kleurrijke parade. Aangevoerd door de Zomercarnaval Queen, die op 6 juli verkozen wordt, zal de maar liefst 2,5 km lange stoet zich door de binnenstad van Rotterdam slingeren. Evenals vorig jaar trekt de parade niet over de Coolsingel, vanwege werkzaamheden.

Route Straatparade
In 2019 start de optocht vanaf Blaak. Vervolgens trekt de feestelijke parade door de Schiedamsedijk. Schilderstraat, Witte de Withstraat, langs het Museumpark naar de Nieuwe Binnenweg om daarna via de Mauritsweg, het Weena, de Kruiskade, de Karel Doormanstraat en Westblaak weer te eindigen op Blaak. De verschillende podia, waarvan inmiddels de optredens van o.a. The New Power Generation, Femi Kuti en Frenna & 777 Band zijn bevestigd, zijn dit jaar te vinden op het Hofplein, het Weena en het Schouwburgplein.

De exacte volgorde van de Straatparade is hier te vinden.Battle of Drums
Ook de Battle of Drums zal de straten van het centrum van Rotterdam weer laten schudden! Op zaterdag 6 juli wordt, ten tijde van het Dias Latinos festival in Amersfoort, dat van 5 tot en met 7 juli plaatsvindt, de voorronde van de Battle of Drums gehouden. In de voorronde zullen de volgende brassbands aantreden SLR, Dreamteam, Talent 4 Music, All-in 1 en Ritmo Percussion afkomstig uit Amsterdam, Rotterdam en Lelystad. De beste drie zullen gaan battlen om de titel ‘Beste Brassband Zomercarnaval 2019’ in Rotterdam tijdens Rotterdam Unlimited. De voorronde wordt voorafgegaan door een spetterend optreden van de kids van de Rotterdamse Brassbandschool.

Op vrijdag 26 juli vertrekken de drie jonge, ambitieuze brassbands vanaf verschillende startpunten in Rotterdam, richting het podium op het Hofplein. Een tocht bomvol spektakel, show en vooral een enorme lading energie. De brassbands ontmoeten elkaar op het Hofplein en gaan daar de ultieme strijd aan. Dat resulteert in het meest unieke evenement van Nederland, waar velen het hele jaar naar uitkijken.

Nationale en Internationale allure
Het Zomercarnaval heeft in toenemende mate een aantrekkingskracht over de grens. In 2019 is het buitenland weer goed vertegenwoordigd met samba groep ‘Timbao’ uit Parijs en de ‘Fédération Carnaval Tropical de Paris’. Ook de ‘North Tyne Side Steelband’ geeft acte de présence. Deze steelband wordt beschouwd als de beste steelpan band uit Noordoost Engeland. Van eigen bodem telt de parade meer dan 25 nationaliteiten vanuit 15 steden, verspreid over het alle hoeken van het land.


Over Rotterdam Unlimited
Rotterdam Unlimited is uitgegroeid tot het grootste, meest uitbundige en veelkleurige straatfestival van Europa waar vele culturen samenkomen. Het event trekt jaarlijks enorme bezoekersaantallen uit binnen- en buitenland. Het centrum van Rotterdam wordt vijf dagen lang gehuld in exotische sferen, waar het publiek kan genieten van gratis toegankelijke concerten, dansdemo's, parades, feesten en nog veel meer met culturele diversiteit als feestelijk middelpunt. Met een mix van nationale en internationale artiesten, de jaarlijks terugkerende, Battle of Drums en als ‘grande finale’ de traditionele en kleurrijke Zomercarnaval Straatparade, trekt Rotterdam Unlimited ieder jaar opnieuw een breed en divers publiek. Rotterdam Unlimited brengt culturen samen, jong en oud, nu en in de toekomst!

Rotterdam Unlimited vindt dit jaar plaats van 23 t/m 27 juli 2019 en biedt als vanouds een bomvol programma met gratis toegankelijke concerten op locaties als het Hofplein, het Stationsplein en het Schouwburgplein. De Zomercarnaval Straatparade vindt traditiegetrouw plaats op de laatste dag van het festival (27 juli). Meer informatie: www.rotterdamunlimited.com

Rotterdam Unlimited is onderdeel van de agenda van Rotterdam Festivals. Kijk voor het complete overzicht op www.rotterdamfestivals.nl. www.rotterdamunlimited.com

Noot voor de redactie (niet bestemd voor publicatie):
Neem voor meer informatie en/of beeldmateriaal contact op met Ylaysa Harris persvoorlichter, via T. 06-55 98 35 76 of via E. ylaysa@ducos.com

Uitschrijven voor deze persberichten?
unsubscribe from this list


Info

Wanneer: zaterdag 27 juli 2019 van 13:00 tot 21:00

Terug naar evenementen