Zomercarnaval Straatparade Rotterdam Unlimited

Rotterdam

De kleurrijke straatparade van het Rotterdam Unlimited Zomercarnaval trekt deze zomer niet over de Coolsingel.

De voorbereidingen voor Rotterdam Unlimited zijn in volle gang. Inmiddels is de nieuwe route van de Zomercarnaval Straatparade bekend en maken 22 groepen zich op voor deze kleurrijke stoet door het hart van de stad. Zij trekken als vanouds alles uit de kast om het aanwezige publiek te trakteren op de meest spectaculaire praalwagens, dansacts en muzikale optredens. Ook strijden zij voor de felbegeerde titels van onder andere ‘Beste groep’, ‘Mooiste praalwagen’ en ‘Beste choreografie’.

Naast deze jaarlijkse competitie vindt op zaterdag 14 juli de finale van de ‘Queen Election’ plaats in het Hofpleintheater. De praalwagen van de winnende Queen 2018 gaat vervolgens op zaterdag 28 juli volgens traditie voorop in de straatparade. De volgorde van de overige praalwagens is inmiddels bepaald via de jaarlijkse loting. Check hieronder wanneer jouw favoriete groep voorbij komt!

1. Winnaar Queen Election 2018

2. Jungle Boogie - Rotterdam

3. Royale Kingdom - Hoogvliet

4. Bolivia Minka - Amsterdam

5. Blends Carnival Group - Utrecht

6. Sorpresa - Tilburg

7. Grupo Je t'aime - Rotterdam

8. Kingdoms Under The Sun - Amsterdam

9. Colores Latinos - Gorinchem

10. Cabo Verde Chegou - Spijkenisse

11. The Royal Crew Carnaval Group - Rotterdam

12. People's Choice - Spijkenisse

13. Trinidad Connection & Friends - Amsterdam

14. Grupo Pashon Exotico - IJsselstein

15. Legacy Carnival Group - 's Gravenhage

16. The Shining Stars - Alkmaar

17. Bin Bo Bula Adenter - Amersfoort

18. Pleasure & Beauty - Rotterdam

19. Sparkle050 - Groningen

20. Sparkling Mix - Utrecht

21. Caribbean Love - Eindhoven

22. Small Island Unity - Rozenburg

23. Las Manias Carnavalsgroup - Almere

Rotterdam Unlimited presenteert:
Nieuwe route Zomercarnaval Straatparade

De kleurrijke straatparade van het Rotterdam Unlimited Zomercarnaval trekt deze zomer niet over de Coolsingel. Dat heeft alles te maken met de geplande bouwwerkzaamheden die later deze maand van start gaan. Het hoofdpodium op het Hofplein keert wel als vanouds terug. Met op vrijdag 27 juli de finale van de Battle of Drums en op zaterdag 28 juli het inmiddels internationaal geroemde Hofpleinprogramma. Rotterdam Unlimited duurt in totaal vijf dagen, met een start op dinsdag 24 juli. Binnenkort wordt het volledige programma bekendgemaakt.

Coolsingel op de schop

Eén keer per jaar verandert de Coolsingel in een swingend Caribisch spektakel en schudt de kleurrijke stoet van het Rotterdam Unlimited Zomercarnaval de boulevard op. Wegens de geplande bouwwerkzaamheden moet de Cool het de komende jaren zonder deze feestende massa doen. Gedurende de bouwperiode (tot maart 2021) wordt per jaar bekeken wat de beste alternatieve route is voor de straatparade.

Nieuwe route 2018

In 2018 start de optocht vanaf de Schiedamsedijk. Vervolgens trekt de feestelijke parade door de Witte de Withstraat, langs het Museumpark naar de Nieuwe Binnenweg om daarna via de Mauritsweg, het Weena, de Kruiskade, de Karel Doormanstraat en Westblaak weer te eindigen op de Schiedamsedijk. De verschillende podia zijn dit jaar te vinden op het Hofplein, het Weena en het Schouwburgplein.

Straatparade en Queen Election

In totaal nemen 22 groepen deel aan de straatparade. Zij trekken alles uit de kast om het aanwezige publiek te trakteren op de meest spectaculaire praalwagens, dansacts en muzikale optredens. Ook strijden zij voor de felbegeerde titels van onder andere ‘Beste groep’, ‘Mooiste praalwagen’ en ‘Beste choreografie’. Naast deze jaarlijkse competitie vindt op zaterdag14 juli de finale van de ‘Queen Election’ plaats in het Hofpleintheater. De praalwagen van de winnende Queen 2018 gaat vervolgens op zaterdag 28 juli volgens traditie voorop in de straatparade. De volgorde van de volledige parade is terug te lezen op www.rotterdamunlimited.com

Battle of Drums: de ultieme opwarmer!

Als ultieme opwarmer voor de Zomercarnaval Straatparade is het de avond vooraf als vanouds genieten van de Battle of Drums. Drie gerenommeerde brassbands zullen Rotterdam met een ritmisch, explosief en muzikaal optreden op het Hofplein op haar grondvesten doen schudden. Samen strijden zij om de titel ‘Beste Brassband Rotterdam Unlimited Zomercarnaval 2018’. De winnaar wordt bepaald door het aanwezige publiek.

De Battle of Drums wordt voorafgegaan door de zogenoemde ‘warming-ups’ die dit jaar vanuit de Oude Haven (Witte Huis), het Oude Westen (Tiendplein) en de Mathenesserlaan (Westerpaviljoen) richting het hoofdpodium op het Hofplein trekken.

Dit festival is onderdeel van de agenda van Rotterdam Festivals. Kijk voor het complete overzicht op www.rotterdamfestivals.nl.

- EINDE PERSBERICHT -

Over Rotterdam Unlimited

Rotterdam Unlimited is het grootste, meest uitbundige en veelkleurige straatfestival van Europa waar alle culturen samenkomen. Het event trekt jaarlijks enorme bezoekersaantallen oplopend tot 750.000 bezoekers uit binnen- en buitenland. Het centrum van Rotterdam wordt vijf dagen lang gehuld in exotische sferen, waar het publiek kan genieten van gratis toegankelijke concerten, dansdemo's, parades, feesten en nog veel meer met culturele diversiteit als feestelijk middelpunt.

Met een mix van nationale en internationale top artiesten, de jaarlijks terugkerende, Battle of Drums en als ‘grande finale’ de traditionele en kleurrijke straatparade van het Rotterdamse Zomercarnaval, trekt Rotterdam Unlimited ieder jaar opnieuw een breed en divers publiek. Rotterdam Unlimited brengt culturen samen, jong en oud, nu en in de toekomst!

www.rotterdamunlimited.com

Over Ducos Productions

Ducos Productions is het bureau achter enkele van de nationale Top 10 publieksevenementen. Het toonaangevende bureau heeft ruim 30 jaar ervaring op het gebied van organisatie van grootschalige publieksevenementen en festivals, kunst- en cultuurmanifestaties, citymarketing-events en bedrijfsevenementen. Ducos Productions is evaren op het gebied van conceptontwikkeling, marketingcommunicatie, PR, organisatie, programmering en productie van grootschalige publieksevenementen en B2B events.

www.ducos..com

Info

Wanneer: zaterdag 28 juli 2018 van 13:00 tot 21:00

Terug naar evenementen