Laatste keer: Wiecker Tribbenaol ‘Grande Finale’

Maastricht

PERSBERICHT

Tribbenaol populair: tweede voorstelling op 24 november

De Grande Finale van ‘t Wiecker Tribbenaol blijkt mateloos populair. Kaarten voor de laatste narrenrechtbank op zondag 24 november om 14.00 uur waren in mum van tijd uitverkocht. Reden voor de organiserende stichting Revue aon de Maos om een tweede voorstelling te doen die dag. Aanvang is 20.00 uur, kaarten zijn vanaf vandaag in de verkoop via het Theater aan het Vrijthof.

Ed Moenen, voorzitter van de stichting, is trots op de tweede voorstelling. “Dit laat maar weer eens zien dat (humoristische) dialectvoorstellingen enorm in trek zijn. Als nieuwe stichting hadden we dit nooit verwacht. Maar iedereen is enthousiast om ook de tweede editie van de Grande Finale tot een groot succes te maken.”

Bij de Grande Finale worden niet alleen één of meerdere bekende Maastrichtenaren gedaagd, maar komen ook diverse oud-veroordeelden langs. Onder andere diverse ‘Mestreechter artiesten’ krijgen een rol in de laatste editie van de carnavalstraditie. Moenen: “De tweede voorstelling vergt aardig wat regel- en planwerk, maar dat ‘kump good’. We willen geen mensen teleurstellen, dus we gaan voor een tweede uitverkocht huis.”

NUITS NUITS NUITS NUITS NUITS

Wiecker Tribbenaol terug met ‘Grande Finale’

Narrenrechtbank ’t Wiecker Tribbenaol keert na een jaar afwezigheid terug op de bühne. Onder de naam ‘Grande Finale’ beleeft de Maastrichtse traditie een laatste voorstelling, gepland op zondag 24 november 2019, aanvang 14.00 uur.

...

Tijdens de Grande Finale worden uiteraard één of meerdere bekende Maastrichtenaren gedaagd, maar ook zal een aantal eerder veroordeelden een rol krijgen. Plaats van handeling is het Theater aan het Vrijthof. Wie zich moet komen verantwoorden, wordt rond de zomer bekend gemaakt.
Onder andere Erwin, Frans Theunisz, Ziesjoem!, Jan Janssen en Duo X-Elle hebben al toegezegd mee te doen aan het laatste Wiecker Tribbenaol.

Ed Moenen, voorzitter van de nieuwe stichting Revue aon
de Maos die de organisatie op zich neemt: “Zo krijgen we een middagvullend programma met gedaagde(n), maar ook met andere bekende Maastrichtenaren die, al dan niet zingend, een rol krijgen. Daarmee denken wij dat we deze mooie
traditie op een waardige manier afsluiten.” Volgens Moenen wordt het steeds lastiger een Tribbenaol van de grond te krijgen. “Financieel, qua vrijwilligers maar ook in de zoektocht naar geschikte gedaagden. Daarom deze Grande Finale.”

Kaarten voor deze laatste narrenrechtbank kosten €19,50 en zijn vanaf zaterdag 11 mei om 10.00 uur te koop via de UITbalie van het Theater aan het Vrijthof.

Info

Waar: Wijck

Wanneer: zondag 24 november 2019 van 14:00 tot 18:00
zondag 24 november 2019 van 20:00 tot 23:00

Terug naar evenementen