Vorst Oppe Troeën & oeëpening sezoen VV De Rogstaekers Wiert

Weert

Persbericht van V.V. de Rogstaekers

Datum - Tijd:

Zondag 11-11-2018, 20:00 uur

Onderwerp:

Installatie Kanselier

Plaats:

Munttheater

Bijzonderheden:

Tijdens Vorst oppe Troeën, de jaarlijkse seizoensopening van VV de Rogstaekers

Op zondag 11 november 2018 openen de Rogstaekers in het Munttheater in Weert het nieuwe carnavalsseizoen. Tijdens de zitting ‘Vorst oppe Troeën’ zullen de aanwezigen met een steek dit hoofddeksel op aangeven van Vorst Stan opzetten ten teken dat het nieuwe seizoen weer is begonnen. In zijn troonrede zal de Vorst terugblikken op het afgelopen carnavalsjaar en uitweiden over hetgeen carnavalsvierend Weert in de komende periode kan verwachten. Een drietal aspirant-leden zal met de hand op de Rog de eed afleggen en vanaf dat moment volledig worden opgenomen in de Rogstaekersvereniging.

Extra aandacht gaat op deze avond uit naar de installatie van de nieuwe Kanselier. Deze functionaris binnen de vereniging is herkenbaar aan een bijzondere draagmedaille en een steek met een bontje. Hij is plaatsvervangend Vorst en vicevoorzitter van de vereniging.

Beoogd Kanselier is Jasper Heesakkers, die sinds enkele jaren lid is van de Rogstaekers en die door de bijzondere werkgroep als kandidaat is voorgedragen. Heesakkers over zijn aanstaande benoeming: “Ik vind het een grote eer om op deze manier een bijdrage te leveren aan het levend houden van de Weerter Rogstaekers ‘vastelaovendj’. Dit feest vol prachtige tradities hebben wij gekregen van onze voorgangers en het is een taak van ons allemaal om dat op een eigentijdse manier door te geven.”

Na het officiële gedeelte wordt de avond voortgezet met een gezellig samenzijn in de foyer van het theater, waarbij de muziek verzorgd wordt door The Deejays. De entree (inclusief consumptie) bedraagt € 2,50 en kaartjes kunnen worden besteld bij het Munttheater.


Info

Waar: Foyer Munttheater

Wanneer: zondag 11 november 2018 van 20:11 tot 23:59

Terug naar evenementen