Vastelaovendslesse CV De Mineurs in de kazematten

Maastricht

PERSBERICHT

Speelse cultuur update Maastrichtse jeugd!

Op initiatief van carnavalsvereniging de Mineurs worden leerlingen van 5 verschillende basisscholen in Maastricht binnenkort voorzien van een spannende cultuur update.

De Mineurs verzorgen al meerdere jaren in aanloop van het carnavalsseizoen op een 6 tal basisscholen in Maastricht hun “vasteloavendslesse”.
Hierin wordt op een speelse, maar leerzame wijze verteld over de carnaval. Wat is dat? Hoe vieren we dit in Maastricht? En wie zijn de Mineurs en hoe komen zij aan hun naam?

Vrijdag 8 juli a.s. zal op deze twee laatste vragen een vervolg komen.

CV de MINEURS

CV de Mineurs is ontstaan in de kazematten van Maastricht, zij zijn zeg maar “de verdedigers van Maastricht”. Zo wordt dit ook op een speelse en ludieke manier aan de leerlingen overgebracht.

Na ruim twee jaar zonder vasteloavendslesse staan de Mineurs te popelen om iets spectaculairs voor “hun” jeugd te organiseren.

Deze afgelopen “stille” periode heeft ons extra doen beseffen hoe belangrijk het is om met elkaar iets voor elkaar te doen.

Zo hebben wij gekeken op welke manier wij als vereniging ook buiten het carnavalsseizoen kwalitatief iets voor de bewoners van onze stad kunnen betekenen.

Gezien onze binding met de jeugd op de basisscholen en de studenten via MSV TRAGOS hebben we nu allereerst gekozen voor deze doelgroepen.

We hebben hier in MAASTRICHT een uniek stukje geschiedenis dat veelal onbekend is bij jong en oud, waaronder ook de vestiging werken.

Het idee was een lang gekoesterde wens om in het vervolg van de vasteloavendslesse de leerlingen uit te nodigen in de kazematten en wel in het echte FORT WILLEM I.

Zo kunnen wij MINEURS onder andere laten “zien” hoe wij als verdedigers van MAASTRICHT hun taak uitvoeren in de “Werreke vaan Mestreech”.

Net zoals wij proberen de vastelaovend levend te houden met onze vasteloavendslesse, proberen wij met dit vervolg de jeugd op een speelse manier kennis te laten maken met de Maastrichtse geschiedenis.

Bij succes zijn al vervolg plannen om dit jaarlijks voor meer (alle) basisscholen in Maastricht te organiseren.

MSV TRAGOS

Momenteel wordt dit FORT beheert door Maastrichtse Studenten Vereniging TRAGOS onze bevriende zustervereniging.

Nadat de Senaat van onze ideeën hoorde werd er spontaan en met veel enthousiasme meegewerkt aan dit evenement.

Met man en macht zal het FORT door de studenten klaar worden gemaakt voor de ontvangst van onze jonge Maastrichtse leerlingen.

Hier in FORT WILLEM I kunnen de leerlingen dan zelf een stukje aanwezige geschiedenis en cultuur van Maastricht zien en ervaren.

STICHTING MAASTRICHT VESTINGSTAD

Via een spannende tocht door het FORT en de bijbehorende grachten zullen de ervaren gidsen van Stichting Maastricht Vestingstad de leerlingen vertellen over dit mooie stukje Maastricht en hun geschiedenis.
Als Mineurs zullen wij, zoals van ons bekend is, de boel extra aankleden en verder in Mineursstijl aanvullen om deze dag onvergetelijk te maken.

MVV MAASTRICHT
De Mineurs hebben een nauwe band met MVV Maastricht en werken al meerdere jaren in de catering tijdens de thuiswedstrijden.

Nadat ook bij MVV bekend werd wat de Mineurs van plan waren met de leerlingen van deze basisscholen werd er besloten om ook dit project te ondersteunen.

Van MVV is bekend dat zij graag, daar waar mogelijk, in een maatschappelijke rol dit project wilt ondersteunen.

Deze ondersteuning zal straks met een aantal verrassingen zichtbaar worden. Bér de Batteraof is er helemaal klaar voor en zal ook aanwezig zijn tijdens de rondgangen.

Blij dat we weer wat kunnen en mogen doen. Wij hopen samen met alle deelnemende partijen op een succesvolle en leerzame dag.

Edwin Buijs

CV de MINEURS

CV de Mineurs

“Oet de werreke vaan Mestreech”

HERTOGDOM

MESTREECH

Garnizoensplaotse - Brusselse Poort - Sint Annadal - Daalhof en umgeving

Ónderdeil vaan ut SMV

Samewerkende Mestreechter Vastelaovendsvereiniginge

Edwin Buijs

bestuur cv de Mineurs

Marsanahof 50

6215 TS Mestreech

T +31 6 41001684

M edwin@mineurs.nl

W www.mineurs.nlCV De Mineurs

Info

Wanneer: vrijdag 8 juli 2022 van 19:00 tot 23:00

Terug naar evenementen