Vastelaovendjvuur en Aovendj vanne Nowwe Vorst in Weert AFGELAST

Weert

Stadsvastelaovendjvereiniging de Rogstaekers stelt uitroeping nieuwe Vorst uit.


De Wieërter vastelaovendj ontwaakt nog niet

Na ruim anderhalf jaar durfden we weer te dromen van geschminkte gezichten, muziek in cafés en op straat. Een lach in het theater en bonte kleuren op de singels. De Wieërter vastelaovendj zou weer ontwaken.
Die droom blijft, maar de plannen welke gemaakt zijn voor de opening van de Wieërter vastelaovendj zullen vanwege de oplopende coronacijfers tot nader orde uitgesteld worden.

Geen jubelstemming
De opening van de Wieërter vastelaovendj door het ontsteken van het vastelaovendjvuur door burgemeester Vlecken wordt geannuleerd.
Ook de spectaculaire show op de Biest met als apotheose de uitroeping en installatie van de nieuwe Vorst en de aansluitende feestavond in de Poort van Limburg op zaterdag 13 november zullen niet doorgaan.
De huidige situatie voedt geen jubelstemming die zo kenmerkend is voor vastelaovendj: “Het voelt niet goed om met veel bombarie het vastelaovendjseizoen te openen en te worden geïnstalleerd tot Vorst, terwijl op slechts enkele honderden meters afstand mensen liggen te vechten voor hun leven in het Sint Jans Gasthuis,” aldus de aanstaande Vorst.

Gepast moment
Er zal een moment komen waarop de carnavalisten het leven weer volop mogen vieren.
Mede om recht te doen aan de grote inzet van talloze vrijwilligers in de afgelopen periode zullen de uitroeping en installatie van de 6e Vorst van Wieërt worden verplaatst naar een gepast moment. Wanneer we hier meer zekerheid over hebben zullen we daarover tijdig communiceren.

Gulden Humor
Het ligt in de lijn der verwachtingen dat de huidige situatie ook consequenties zal hebben voor de uitreiking van de Gulden Humor aan Huub Stapel en de bijbehorende festiviteiten op 26 en 27 november onder de noemer ‘Sprookjes bestaon’.
We zijn in overleg met de instanties en zullen zo snel mogelijk met meer informatie daaromtrent komen.
Stadsvastelaovendjvereiniging de Rogstaekers presenteert de 6e Vorst van Wieërt.


De Wieërter vastelaovendj ontwaakt weer

Na ruim anderhalf jaar durven we weer te dromen van geschminkte gezichten, muziek in cafés en op straat. Een lach in het theater en bonte kleuren op de singels. De Wieërter vastelaovendj ontwaakt weer.
Stadsvastelaovendjvereiniging de Rogstaekers zal op zaoterdag 13 november aanstaande om 19.11 uur het vastelaovendjvuur door burgemeester Vlecken laten ontbranden aan de rand van de Kasteelsgracht op de Biest, daar waar vroeger de heersers van Weert woonden.

6e Vorst van Wieërt
Onder regie van Léon Stultiens zal een spectaculaire show met medewerking van Gilde van Wieërter Stadsschötte St. Catharina 1480, de Streetsingers o.l.v. Noël Seerden, De Rogstaekers Big Band o.l.v. Bjorn Wiermans, Dansschool Fresh, Milo Seerden, Rick Weegels en Phil Aspers de opmars zijn naar de bekendmaking van de nieuwe voorganger van Stadsvastelaovendjvereiniging de Rogstaekers welke aansluitend als 6e Vorst van Wieërt zal worden geïnstalleerd.

Aovendj vanne Nowwe Vorst
Aansluitend aan het historische moment op de Biest zal omstreeks 20.30 uur in de Balzaal van de Poort van Limburg een feestavond plaatsvinden om de opening van het nieuwe carnavalsseizoen te vieren. Uiteraard is hier voldoende gelegenheid om de nieuwe Vorst van Wieërt geluk te wensen. Een muzikaal programma zal het vastelaovendjgevoel compleet maken.

Extra uitzendingen Rog Tillevies
In opmaat naar dit grootse moment zullen er wekelijks op woensdag om 19.11 uur extra uitzendingen zijn van Rog Tillevies, te volgen via de (televisie) kanalen van WeertFM, Weertdegekste, MLA, Nederweert24 en de sociale mediakanalen van de Rogstaekers.
In een reeks van 5 afleveringen neemt oud Weertenaar Alf Poell u, in gesprek met bekende vastelaovendjvierders, mee in de rijke geschiedenis van de Wieërter vastelaovendj.
Deze uitzendingen zijn op 13, 20, 27 oktober en 3 en 10 november.
Op 13 november kan er vanuit de huiskamer live worden ingeschakeld bij het spektakelstuk op de Biest.

Info

Wanneer: zaterdag 13 november 2021 van 19:11 tot 23:11

Terug naar evenementen