Uitreiking Orde van de Gulden Humor aan Huub Stapel

Weert

De van oorsprong Tegelse acteur Huub Stapel ontvangt komend najaar de hoogste Limburgse vastelaovesonderscheiding, de Orde van de Gulden Humor.

Stapel zal de medaille en bijbehorende steek op 17 september in Weert in ontvangst nemen tijdens een besloten feest van de SLV, de Samewirkende Limburgse Vastelaovesvereniginge.

Levensblijheid
De SLV, een samenwerking tussen de zeventien grootste en oudste Limburgse carnavalsverenigingen, reikt de onderscheiding sinds 1962 uit. Personen en instanties die de orde afgelopen jaren ontvingen, hebben zich bijzonder ingezet voor de bevordering van levensblijheid, de humor of de vastelaovend.

Eerdere ontvangers
Huub Stapel volgt voormalig bierbrouwer Thijs Brand op die in 2019 de orde ontving. Vorig jaar ging de uitreiking wegens de coronacrisis voor het eerst niet door. De orde is 51 keer uitgereikt. De allereerste keer, in 1962, in de Heerlense Stadsschouwburg aan schilder Charles Eyck. Ook Godfried Bomans, Toon Hermans, Joseph Luns, Jan Smeets, Pierre Cnoops, Erica Terpstra, Jack Poels en de bekende Limburgers Tom Doesborg en Frans Pollux ontvingen afgelopen jaren de Orde van de Gulden Humor.


Info

Wanneer: zaterdag 17 september 2022 van 16:30 tot 23:59

Terug naar evenementen