Uitreiking Orde van de Gulden Humor aan Theo Bovens

Sittard-Geleen

De Maastrichtse politicus Theo Bovens ontvangt dit najaar de hoogste Limburgse vastelaovesonderscheiding, de Orde van de Gulden Humor.

Bovens zal de medaille en bijbehorende steek op 25 november in Geleen uitgereikt krijgen tijdens een feest van de SLV, de Samewirkende Limburgse Vastelaovesvereniginge.

De SLV, een samenwerking tussen de zeventien grootste en oudste Limburgse carnavalsverenigingen, reikt de onderscheiding sinds 1962 uit. Personen en instanties die de orde afgelopen decennia ontvingen, hebben zich bijzonder ingezet voor de bevordering van levensblijheid, de humor of de vastelaovend.

"Als historicus hecht Bovens en heeft hij waardering voor tradities en rituelen", zegt president Bart Maes van de SLV. "Als gouverneur van Limburg heeft hij de Limburgse vastelaovend op de kaart gezet met zijn humorvolle beschouwingen tijdens het Knoevelemint in het gouvernement in Maastricht. Daarnaast is hij verbonden aan de NUL, de oudste (Narren) Universiteit in Limburg", aldus Maes.

De orde is 51 keer uitgereikt. De allereerste keer, in 1962, in de Heerlense Stadsschouwburg aan schilder Charles Eyck. Ook Godfried Bomans, Toon Hermans, Joseph Luns, Jan Smeets, Pierre Cnoops, Erica Terpstra, Jack Poels, Frans Timmermans en Huub Stapel ontvingen eerder al de Orde van de Gulden Humor.

De verrassing van Theo Bovens was live te volgen op de Facebook en YouTube van L11 Alaaf.


Info

Waar: Geleen

Wanneer: zaterdag 25 november 2023 van 16:30 tot 23:59

Terug naar evenementen